Preminuo gitarista "Parnog valjka"

Rastko Milošev Ras, koji je sa nepunih 18 godina 1979. postao gitarista benda „Parni valjak“, sa kojim je snimio njihove najpoznatije albume, preminuo je u 53. godini.

.

Njegov prepoznatljiv zvuk gitare publika će pamtiti po albumima "Vruće igre", "Vrijeme je na našoj strani", "Koncert", "Glavnom ulicom", "Uhvati ritam" i "Pokreni se".

„Ne mogu da verujem da ga više nema. Bio je stvarno veliki talent i dobar, tih čovek. Kada pomislim na njega, setim se onog dečka koji je stajao ispred "Zvečke" i govorio mi da zna da svira“, izjavio je za "Jutarnji list" Husein Hasanefendić Hus, koji je Rasa doveo u „Parni valjak“.

Posle pet uzbudljivih godina sa Tim sastavom, Milošev odlazi iz „Parnog valjka“ i počinje da radi kao studijski muzičar. Tokom osamdesetih sarađuje sa Ojiverom Mandićem, Dinom Dvornikom, Terezom Kesovijom, Kaliopi, Dinom Merlinom, „Plavim orkestrom“, „Haustorom“...

U to vreme je osnovao i grupu "Ras 2va 3ri", sa kojom je 1990. objavio album "Granice", a poslednje studijsko izdanje, album "Sanctuary" objavio je 2011. godine.

Ras je iza sebe ostavio četvoro dece. Njegov sin Matej (23) je student violončela na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, Adrian (20) i Zoe (16) već godinama sviraju klavir, a kći Justina (26) studira udaraljke u Belgiji. Poslednji ispraćaj Rastka Miloševa biće u sredu 17. septembra u 14.30h u Krematoriju na Mirogoju.

Izvor: jutarnji list

Za ovu pesmu Ras je napisao i tekst: