Srećan rođendan, Kojo!

Prvi put smo ga videli na ekranu u ulozi dečaka u filmu "Rad na neodređeno vreme" kada je imao samo 12 godina. Najveću popularnost stekao je u "Žikinoj dinastiji" i kultnim "Anđelima".

.

Nikola Kojo je rođen 5 septembra 1967. godine u Beogradu. Nije prošlo mnogo od njegova rođenja da bi shvateo kako će gluma da bude njegova velika ljubav. Imao je samo 11 godina kada je dobio prvu ulogu i to u filmu “Rad na određeno vreme”.

Do 1984. godine glumio je u nekoliko serija i filmova, a veliki momenat u njegovoj karijeri bila je uloga u seriji “Žikina dinastija”. Radi se o seriji koja se uspešno prikazivala u nekoliko nastavaka.

Posle “Žikine dinastije” je usledio film “Mi nismo anđeli” koji mu je doneo još veću popularnost kod medija, ali i publike. Posle ovog filma Nikola je još uvek popularan. Glumio je i u nastavku “Mi nismo anđeli 2″. Iza sebe ima preko 45 serija i filmova

Ovo su samo neke od uloga u kojima ga obožavamo: “Slobodan pad”, “Zuba”, “Korenko”, “Musa”, “Policajac sa Petlovog brda”, “Moj tata na određeno vreme”, “Igmanski marš”, “Rad na određeno vreme”, “Ljubav je hleb sa devet kora”, “Sivi dom”, “Hajde da se volimo 3″, “Tesna koža 4″, “Do koske”, “Balkanska pravila”…

Nikola Kojo dobio je ime po pradedi koji je bio protojerej u Mostaru. Oženjen je nekadašnjom manekenkom Aleksandrom Đurić, sa kojom ima troje dece – devojčicu Anu i blizance koji su rođeni ni manje ni više nego – juče, dan pre njegovog rođendana.

.