Depardje zgotivio pohovanu papriku sa sirom

Glumac Žerar Depardje posetio je Skadarliju, gde je uživao u muzici i specijalitetima srpske kuhinje.

.

Depardjea je ispred restorana "Šešir moj" dočekalo osoblje s pogačom i solju, uz pozdrav dobrodošlice i poklon - sliku Beograda, na čemu je francuski glumac zahvalio na srpskom jeziku.

Potom je u restoranu isprobao više jela - prebranac, domaći ajvar, govedju pršutu, proju, carski file, rolovanu teletinu, a najviše mu se, prema rečima osoblja restorana, dopala pohovana paprika punjena sirom.

Depardje je prethodno, šetajući Skadarlijom, u organizaciji Turističke organizacije Beograda, obišao i restoran "Dva jelena".

Čuveni francuski glumac Žerar Depardje, koji boravi u jednodnevnoj poseti našoj zemlji, kaže da je došao u "malu zemlju, velike istorije i kulture". Sa francuskim glumcem sastali su se i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, premijer Aleksandar Vučić, ministar kulture Ivan Tasovac.

Premijer Vučić zahvalio se Depardjeu na poseti i kazao da se još uvek nisu dogovarali ni o kakvoj konkretnoj saradnjia, a francuskom glumcu uputio i jednu molbu, koju je on prihvatio.

- Zamolio sam ga da se napravi neki vid saradnje i nešto napravi u vezi sa Srbijom. Nisam stručnjak za umetnost, da li je to neki film koji će da govori o Srbiji, ili će da snimi nešto u Srbiji. To je samo bila ideja i Depardje je to prihvatio.

Ministar Ivan Tasovac bio je domaćih francuskom glumcu prilikom posete Jugoslovenskoj kinoteci i Beogradskoj filharmoniji. Gradonačelnik Siniša Mali upoznao je velikog glumca sa kapitalnim projektom "Beogradom na vodi"

Depardjeu se, rekao je Mali, projekat mnogo svideo, pa ga je gradonačelnik pozvao da sledeće godine, na proleće, kada bude krenula izgradnja prve zgrade i Beogradske klue, u tom svečanom trenutku, dođe u Beograd.

Slavni glumac je ocenio i da je taj projekat po meri čoveka i da predstavlja "novu sliku Srbije".

- Omogućava novi život koji vodi računa o ljudima (čoveku), jer će biti mnogo prostora, moći će da koriste reku, kao i da plivaju u njoj, što je veoma retko, jer su reke uglavnom zagađene.

Depardje je dodao i da reka koju je video u Beogradu nije zagađena, da je primetio jednu plažu i da na njoj može da se pliva.

Izvor: tanjug