Oproštaj od Robina Vilijamsa

Tragična smrt velikog glumca i komičara, koji je unosio smeh i radnost u mnoge domove, pogodila je celu planetu. Društvene mreže danas prenose tugu...

.

Šezdesettrogodišnji glumac Robin Vilijams izgubio je borbu sa teškom depresijom i sebi oduzeo život. Vest o njegovoj smrti šokirala je planetu.

Mnogobrojne poznate ličnosti, koje su bile njegove kolege i prijatelji, odale su počast velikom glumcu.

"Robin Vilijams je bio doktor, duh, dadilja, predsednik, profesor, Petar Pan i sve između toga. Ali je bio jedinstven. Došao je u naše živote kao vanzemaljac, a na kraju je dodirnuo svaki deo naših duša", rekao je Barak Obama.

Svi koje je ova smrt pogodila iskoristili su Tviter da izraze žaljenje zbog smrti pokojnog glumca.

Među prvima to je učinila Mara Vilson, glumica koja je igrala njegovu ćerku u čuvenom filmu "Gospođa Dautfajer".

"Jako tužna, jako potrešena, jako mi je drago da ovu vest nisam saznala na Tviteru. Verovatno ću da odmorim od njega neko vreme", napisala je Mara.

Sara Mišel Geler napravila je omaž u fotografijama:

"Robin Vilijams naterao je svet da se smeje i da misli. Sećaću se toga i poštovaću to. Veliki čovek, umetnik i prijatelj. Nedostajaće mi do beskraja", napisao je Kevin Spejsi.

Mnoštvo njegovih kolega oglasilo se na društvenim mrežama. Deni DeVito kratko je napisao "slomljenog srca". Glumica Evan Rejčel Vud napisala je vrlo srceparajuće "Duše, slobodan si", uz fotografiju duha iz čarobne lampe, kom je Robin dao glas, kako se oprašta sa svojim najvećim prijateljem Aladinom.

Niko nije ostao ravnodušan na ovu tužnu vest, pa su se oglasile i sestre Kardašijan, Majli Sajrus, Keti Peri, Sajmon Kauel, Džered Leto, Džimi Kimel i mnogi drugi.

Da podsetimo: Popularni glumac rođen je 21. jula 1952. godine u Čikagu. Prvo je probao da studira političke nauke, koje je napustio posle godinu dana da bi upisao Fakultet dramskih umetnosti u Njujorku. Tokom studija, ali i nakon što je diplomirao, igrao je različite uloge, uglavnom u pozorišnim komedijama.

Svoj glas pozajmio je i crtanom junaku Aladinu. Producentski debi ali i uspešnu glavnu ulogu ostvario je u komediji "Mrs. Doubtfire", gde je igrao oca koji mora da se preruši u kućnu pomocnicu da bi proveo više vremena sa decom. Devedesetih godina ističe se ulogama u filmovima "Džumandži", "Devet meseci" i "Dobri Vil Hanting", u kom je imao sporednu ulogu za koju je dobio svog jedinog Oskar. Pogledajte kako je izgledao Robin na dodeli Oskara:

.

Najbolji momenti preminulog glumca:

.

Holivudom danas vlada tuga. Mnoga pozorišta i bioskopi istakli su poruke i fotografije u čast Robija Vilijamsa. Kapija njegove kuće ne vidi se od cveća koje donose tužni obožavaoci, a i njegova zvezda na "Bulevaru slavnih" uskoro će biti prekrivena.

"Moraš da se trudiš da zadržiš persektivu. Moraš da pamtiš i najbolje i najgore. U Americi stvarno mistifikuju ljude kada umru", rekao je Robin Vilijams.