Makedonci najbolji međunarodni orkestar, Ekrem Mamutović najbolja truba

Na petom međunarodnom takmičenju trubačkih orkestara, koje je sinoć završeno u Guči, učestvovalo je devet orkestara i to iz Poljske, Rumunije, Srbije, Slovenije, Makedonije i Slovačke.

.

Najbolji međunarodni orkestar, po odluci žirija, je "Uska Kan" iz Makedonije, dok je Ekrem Mamutović proglašen za najboljeg svetskog trubača.

Na drugom mestu je Sokol Orkestar iz Poljske a treći je The Zuralia Orchestra iz Rumunije. Vice šampion u borbi za najbolju trubu je Kristijan Azorović dok se bronzom okitio Blaž Pek iz slovenačkog orkestra ''Pivo i ćevapi''.

Nekoliko stotina saboraša uživalo je dva sata u čarobnim zvucima trube dok je trajalo takmičenje a pobednički orkestar je nakon proglašenja nastavio da svira raspoloženoj masi.

"Presrećni smo. Poneti titulu najboljeg svetskog orkestra to je zaista nešto o čemu svi trubači maštaju. Idemo dalje. " -kažu pobednici.

Podsećamo da je prošle godine ana istom takmičenju za najboljeg trubača proglašen Demir Kanturovski, član orchestra Uska - Kan iz Makedonije.

Izvor: Blic.rs