Ariana Grande razvalila i britansku TOP 10!

Britanske zvanične liste su, konačno, u konačne obračune tiraža izvođača počele da uključuju i podatke sa velikih digtalnih muzičkih servisa, iako su godinama uspešno odolevali toj (američkoj) praksi. Rezultat: prvi singl u istoriji koji debituje na vodećoj poziciji zvanične britanske liste singlova zahvaljujući upravo digitalnim rezultatima, a ta čast je pripala pesmi "Problem" koju predstavlja ovogodišnja MTV VMA zvezda Ariana Grande i u kojoj gostuje australijska reperka i nova rekorderka američke liste, Iggy Azalea.

.

Pošto je broj digitalno prodatih singlova već neko vreme deo obračuna konačnog tiraža, sada se radii o streamingu, odnosno broju preslušavanja određene pesme (i video spota) na popularnim muzičkim i video servisima kao što su Spotify, Deezer, Napster, O2 Tracks, Xbox Music ili Sony's Music Unlimited. Arijanin singl je ostvario direktnu digitalnu prodaju od 106 000 kopija, a kako se svakih 100 preslušavanja računa kao jedna digitalno prodata kopija pesme, još 712 000 registrovanih preslušavanja je rezultiralo sa "kombinovanim" i zvaničnim tiražom od 113 000 kopija.

Dok „Problem“ žari svetske liste, Ariana je, posle mnogobrojnih začikavanja na društvenim mrežama, konačno izbacila novi singl „Break Free“, koji najavljuje novo izdanje! Numera „Break Free“ je nastala u koprodukciji sa Zeddom i Maxom Martinom, a novi singl, kao i prethodni „Problem“, najavljuju debitantsko izdanje mlade pevačice sa Floride, koje će izaći u avgustu i nositi naziv „My Everything“. Ako ste očekivali baladu u kojoj će Ariana pokazati vokalnu moć, moraćete da pričekate jer je „Break Free“ namenjen dobrom đuskanju!