Glogovac, Ana Sofrenović, Petar Božović i Goran Bogdan "u škripcu"

Hrvatski muzičar Damir Urban obradio je pesmu "Ne brini" kultne beogradske grupe „U škripcu“ za potrebe filma "Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa" crnogorskog režisera Nikole Vukčevića, čije se bioskopsko prikazivanje očekuje na jesen.

.

Za "Ne brini" „Urbana & 4“, Vukčević je uradio spot koji je kao i film sniman u Zagrebu, Londonu i Podgorici, dok su kadrovi muzičara snimani na atraktivnoj lokaciji zagrebačkog studija „Embrio production“. Izdavač singla "Ne brini" „Urbana & 4“ je zagrebački Aquarius Records, a spot je nedavno premijerno prikazan na regionalnom MTV.

Grupa U škripcu je pesmu "Ne brini" autora klavijaturiste Zorana Vulovića objavila na albumu "U škripcu" (1987), jedinim sa pevačem Aleksandrom Tabašem. U filmu "Dječaci iz ulice Marksa i Englelsa" Damir Urban igra i jednu od uloga, muzičara koji odlazi u London da snimi nekoliko svojih pesama i tamo sreće prijatelja iz mladosti Stanka, kog tumači poznati hrvatski glumac Goran Bogdan. Na kraju u filmu zajednički snimaju Stankovu pesmu "Ne brini". U spotu, osim glumca „Zagrebačkog kazališta mladih“ Gorana Bogdana, videćete i Emira Hadžihafizbegovića, Anu Sofrenović i Nebojšu Glogovca. Film "Dječaci iz ulica Marksa i Engelsa" je nastao po motivima drame “Instant“ poznatog srpskog pisca i redatelja Đorđa Milosavljevića, po scenariju Milice Piletić i redatelja Vukčevića, a u koprodukciji Crne Gore, Hrvatske i Srbije, uz produkcijsku podršku Slovenije.