Poslednje dve godine Majkl Džekson je bio lud!

Poslednje dve i po godine Majkla Džeksona, dva njegova telohranitelja boravila su sa njim 24 sata dnevno. Sada, pet godina nakon njegove smrti, oni su otkrili kakav je zapravo bio...

.

Telohranitelji Bil Vitfild i Džavon Bird videli su sve, znali su sve i bili su jako lojalni superzvezdi kog su zvali "Gdin. Džekson". Čak su i radili besplatno, kada je pevač doživeo finansijski krah. Oni su napisali knjigu o svom gazdi, jer su želeli da istina izađe na videlo.

"Mi smo radili za Gdina. Džeksona, a ne za Kralja popa. Videli smo kakav je i kao čovek i kao oca. Bilo je divno videti ga kako brine o svojoj deci, pomaže im sa domaćim zadacima, vodi računa da jedu i stavlja ih na spavanje", ispričao je Bil.

Telohranitelji se kunu da njihov šef nije bio pedofil i tvrde da je imao tajne veze sa dve žene, a sa jednom je razmenjivao nežnosti u limuzini, prilikom vožnje. Kada je podignuta optužnica protiv njega, on je napustio svoje utočište "Nedođiju" u Kaliforniji i iako je oslobođen, nikada se tamo nije vratio. Lutao je svetom i na kraju se skrasio u ogromnoj kući u Las Vegasu, koju je mrzeo.

"Posle svega bio je slomljen i više nikada nije bio isti", svedoče Bil i Džavon.

Prema sećanjima onih koji su sa pevačem proveli poslednje dane života, Majkl je bio jako ekscentričan:

"Ulazio je u prodavnicu i kupovao sve što u njoj ima. Kada smo odsedali u hotelima kupovao bi hiljade knjiga. Jednom prilikom je kupio celu knjižaru. Kada je putovao nosio je sa sobom dva srebrna kofera. U jednom su bila dva Oskara dodeljena za film "Prohujalo s vihorom", koje je platio više od milion dolara. U drugom su bile hiljade i hiljade dolara. U kući je sakupljao flašice od "Tabasko" sosa, igrao sam sa sobom do 4 ujutru, a kada je izlazio nosio je vrlo složene maske. Jednom je obukao kožno bajkersko odelo i kacigu, a jednom je izašao sa zavojima na glavi. I deca su isto bila maskirana kada su izlazila sa njim", opisali su telohranitelji Majklovo ponašanje.

Majkl i njegova deca imali su tajna imena koja su koristili u javnosti. Kako nisu imali internet u kući, ni običan TV, njegova deca nisu saznala šta se o njemu priča i kako ga svet doživljava. Tako da nisu saznali ni za optužnicu, kao ni za to da ga javnost zove "Ćaknuti Džeki". Njegova deca imala su vrlo usamljeničko detinjstvo:

"Život Džeksonovih je bio tužan i prazan. Majkl je pravio ogromne rođendanske proslave za svoju decu, sa klovnovima, mađioničarima, ogromnim tortama i balonima, ali su na njima bili samo tutor, dadilja i telohranitelji. Školovali su se kod kuće, pa nisu imali ni jednog prijatelja. Prodavnice igračaka i bioskopi su zatvarani kada su oni dolazili u posetu, svi zaposleni su strogo proveravani i oduzimani su im mobilni telefoni. Nadzorne kamere pokrivale su svaki milimetar njihovog poseda, dugmad za uzbunu nalazila su se na svaka dva metra, a dvorištem su patrolirali naoružani čuvari. Pored svega toga Džekson je i dalje išao od vrata do vrata i proveravao brave".

Jednog dana oglasio se alarm za uzbunu!

"Došao sam do kuhinjskih vrata, izvukao oružje i uleteo unutra. Očekivao sam neku neviđenu frku. Porodica Džekson je sedela za stolom i jela pahuljice, sledili su se kada su me videli. Ispostavilo se da je Blanket pritisla dugme da vidi šta će da se desi. Majklova najveća briga je bilo to što sam ušao sa izvučenim pištoljem, jer nije želeo da njegova deca vide naše oružje", prepričao je Bil

U jednom trenutku "Kralj popa" je bankrotirao, mada telohranitelji smatraju da nikada nije bio totalno švorc, već da su ga njegovi finansijski savetnici lagali. Uprkos tome, Bil i Džavon ostali su u njegovoj službi i radili besplatno.

"Nismo hteli da mu stajemo na muku. Ponekada je bio vrlo naivan. Neke od najnebuloznijih optužnica bile su podignute protiv njega, jer on više nije hteo da se pojavi u sudu. Ljudi su znali da se nakon optužbe za zlostavljanje sa svima nagođivao izvan suda. I ta optužnica je bila neosnovana. Ja sam otac, nikada ne bih radio za njega da postoji najmanja sumnja da je tako nešto uradio. Gdin. Džekson ne bi mrava zgazio", rekao je Džavon.

Majkl je preminuo 2009. godine od prekomerne doze anestetika. Njegov lekar Konrad Marej osuđen je na 4 godine zatvora zbog ubistva iz nehata, ali je odslužio samo dve. U vreme kada je pevač preminuo telohranitelji su pripremali njegovu turneju ""This is it". Vest su čuli preko radija:

"Kada su mi telefonom potvrdili informaciju bio sam šokiran. Prvo sam pomislio šta će se desiti sa decom, jer oni znaju samo za taj svet sa njim. Bio sam paralizovan, kao da je ceo svet stao. Otišao sam na sahranu i bio duboko razočaran, čak i ljut. Tamo je bila gomila poznatih ličnosti koje su se predstavljale kao njegovi prijatelji. Za 2.5 godine, koliko sam ja bio sa Majklom nikada nisam ni video, ni čuo ni jednog od njih", rekao je Bil i dodao:

"Pokušao sam da ostanem u kontaktu sa decom, ali prošlo je godinu dana kako se nisam čuo sa Paris. Nedostaju mi i možda će ih ova knjiga ohrabriti da nas potraže", poželeo je Bil.