Tražili ste, čitajte: Top 10 balkanskih frajera!

Zbog velikog interesovanja i predloga naših dragih čitalaca, napravismo još jednu listu najboljih frajera sa Balkana, koji iako su već u šestoj deceniji obaraju s nogu! Predstavljamo vam top 10 zavodnika za kojima su uzdisale i još uzdišu pripadnice nežnijeg pola. Uživajte!

.

Frano Lasić

Rođen je 12. novembra 1954. godine u Rijeci. Jedan od najpoželjnijih muškaraca bivše i sadašnje Juge, glumac i pevač, iskusni moreplovac, muškarac prefinjenih manira. Oko njega su se otimale najlepše žene, a retke su uspele da ga osvoje. Priča se da su se strane milijarderke poslovično raspitipitivale koliko košta da ga vode kući. Frano je pokušao i da napravi karijeru i u holivudu, ali nije mu bilo potaman da igra zlikovce i loše momke sa Balkana. „Po meni, šmeker je drugi naziv za džentlmena. Najveći šmeker i džentlmen svih vremena je Šon Koneri, koji je spojio i to svoje džentlmenstvo i umetnost u jednu celinu“ („Story“). Što se nas tiče, i Frano je propisno savlado Konerijevu lekciju.

Zoran Predin

Frontmen kultnog benda „Lačni Franz“ rođen je 16. juna 1958. godine. Seksi glas, neodoljiv osmeh, smisao za humor i pisanje doveli su ga na našu malu top listu. Iako njegov burni život nikad nije bio skandalozan, Zoran Predin je uvek bio interesantan. Uvek otvoren i spreman da prepozna lepote prirode, žena, muzike, običaja i ljudskog duha, ovaj gospodin nikada nije pravio kompromise. U njegovoj biografiji „Druga žena u haremu“ napisao je: „Bili smo neuhvatljivi, nismo se pravili da smo nešto što nismo bili. Niko nas nije mogao kupiti, niti potkupiti“. Divlji u srcu, buntovan i apsolutno zgodan.

Masimo Savić

Masimo je rođen šestog juna 1962. godine. Najbolji hrvatski vokal ikada, kažu. A možda i šire. Maternji jezik mu je italijanski, žveo je u elitnom delu Sidneja, a prve pare zaradio je čisteći bazene. Bio je u sukobu sa zakonom, a u ime ljubavi spasao je devojku iz grčkog zatvora, propao je kao ugostitelj, muzikom je inficiran, postao je slavan i obožavan. Veran jednoj ženi i porodici, ovaj dasa je u svemu pravi džentlmen. Zavodljiv i misteriozan. „Sećam se prvog poljupca i trenutka kada tlo nestaje pod nogama, ali najveći utisak su ipak ostavile neke druge ljubavi. Što se velikih dela u ime ljubavi tiče, reći ću vam samo da sam osamdesetih godina iz grčkog zatvora spasao jednu svoju ljubav i tek kad sam je sigurno doveo kući onda sam džentlmenski završio stvar. Znao sam i to da činim. Žene vole da testiraju, a mene je to nerviralo i uvek sam govorio da kada ja kažem: „Gotovo je!“, onda je stvarno gotovo.“ („Puls“)

Vlado Kalember

Po mnogima, najlepši pevač bivše Jugoslavije rođen je 26. aprila 1953. godine. Mlađa generacija frajera reći će da postoje dve velike zvezde uz čije su rime učili "šmekerski zanat". Jedan je pevao "Da si zvezda, sele moja", drugi je Vlado Kalember. Uz stihove "Ja nisam kockar, ali gubim", "Vino na usnama" i mnogim drugima otpevanim njegovim promuklim glasom, uzdisale su žene od Ljubljane do Skoplja sedamdesetih. Frontmen „Srebrnih krila“ glasom i stasom obarao je s nogu žensku populaciju, bio je najpoželjniji neženja dok se nije oženio. Posle "Srebrnih krila", jedan od nekada najpoželjnijih neženja, počeo je solo karijeru, a pre nekoliko godina sastavio je i grupu "4 asa", koji je, prema ocenama mnogih, pokrenuo talas jugonostalgije.

„Ljudima je uvek intrigantnije ko s kim spava nego ko šta radi. Pa budimo realni, svi pevači uđu u ovaj posao da bi imali više cura nego što ih imaju anonimusi. Jednom, kada sam negde, ko zna gde, u neko, ko zna koje doba, između noći i jutra točio gorivo, jedan stariji čovek, za koga nisam imao pojma da bi mogao znati ko sam, rekao mi je: "Znaš, nisam ti zavideo ni na lovi koju si uzeo, ni na slavi, nego na ženama koje si imao." („Glas javnosti“). Blago njima.

Konstantin Kostjukov

Rođen je 26. aprila 1967. godine u Kijevu u Ukrajini gde su se doselili njegovi roditelji Eduard i Ina. Sudbina baletskog igrača Konstantina Kostjukova isprepletana je putevima koji su ga uvek nakon mnogo odricanja i truda dovodili pred željeni cilj, pa je tako tek nakon dva braka sreo pravu ljubav. Kojom se nije oženio, azajedno su već 17 godina. Kostju možete da vidite i u našoj emisiji „Ples sa zvezdama“ u kojoj, svake nedlje, pleni dostojanstvom, nežnošću i oštrinom. On je san svake žene.

Osim što maestralno izgleda, još bolje igra, pomaž ženi, kuva, čisti i ide na pijacu. „Sve moje žene bile su balerine jer nekako drugačije i ne može. One su za mene najlepše žene pošto su kompletne, počevši od fizičkog izgleda pa do duha. A meni je estetika uvek bila važna, to je gotovo profesionalni poremećaj, iako ga možda nismo svesni.“ („Story“)

Jovan Memedović

Jovan Memedović, autor kultne emisije „Sasvim prirodno”, jedan je od omiljenih TV voditelja, pogotovo među ženskim polom, iako ga podjednako prati i muški deo auditorijuma. Svoju popularnost među nežnijim polom Memedović objašnjava činjenicom da žene više privlači prirodan muškarac od onog koji slepo prati modne trendove. „Čovek vuk“, kako ga zovu, bez straha i rezerve ulazi tamo gde ljudska noga još nije kročila, otkriva tajne životinja i ljudi koje su zakopane u dalekim šumama, pod teškim planinama. Obišao je pola sveta, upoznao hiljade ljudi, a za žene kaže da su u problemu: „Muškarci sve manje liče na muškarce. Nose bermudice, papučice ili one tzv. patikice, tetoviraju se, nose torbice preko ramena... Muškarci koji prate modu meni baš nešto ne liče na muškarčine. A žene vole malo muških mirisa, malo manje modnih detalja, njih zadivljuje boravak u prirodi, valjda je to isto ono iskonsko što ih vraća u nekadašnji čopor.“ („Press“) Joco, svaka ti je zlatna.

Neven Bošković

Rođen je 1953. godine u Beogradu. Bio je jedan od najpoznatijih i najtraženijih manekena pre nekoliko decenija, nosio je domaće i strane brendove. Bio je omiljeni model slavnog kreatora Aleksandra Joksimovića, beogradski šmeker koji je zbog posla prekinuo studije prava i zauvek stavio tačku na advokatski posao. Kao maneken proputovao je svet, doživeo ovacije, oženio se, postao otac. O njemu su sanjale najlepše beogradske cice, ali nije koristio svoj izgled da bi slamao srca. Danas provodi vreme sa unukom ili ispijajući kafu u svom kafiću "Ice Bar" u Kosovskoj.

"Iz ove perspektive, gimnazijalski dani bili su najlepši trenuci kad sam mislio da je sve moguće i da će se dogoditi samo ako duboko verujem u to. Reč je o maštanjima koja nikada ne postanu stvarnost, ali se svakoga dana nadate da ste spremni da vam se desi nešto lepo i važno. Tada su mi se dešavale i prve ljubavi, neke od njih su bile uzvraćene, a zbog nekih neuzvraćenih sam umeo dosta i da patim.“ (Story“)

Miroslav Lazanski

Novinar i vojnopolitički komentator rođen je u Karlovcu, 18. septembra1950). godine. Kao vojni komentatror, nema ratne zone u kojoj nije bi. Za uzletanje avionom i probijanje zvučnog zida kaže da je adrenalin najsličniji seksu. Izveštavao iz Sirije, Somalije, sa Krima i ratova u Avganistanu, Čečeniji, Kongu, Iraku, Iranu, Libanu, Jemenu i Libiji... Intervjuisao dva vrhovna komandanta NATO, tri maršala SSSR, šefove KGB-a, KHAD-a, pedesetak ministara odbrane i načelnika generalštaba svetskih armija, između ostalog načelnike generalštaba ruske, kineske i japanske armije. Jedini jugoslovenski novinar koji je plovio na atomskoj podmornici, američkoj "Tautog", leteo na avionu F-14, bio na nosaču aviona "Džon F. Kenedi" i leteo na Mig-29 (kaže da je to iskustvo najsličnije seksu). Bio je u avionu, kamionu, pod zemljom i pod morem. A sedeo je i u žirijima za izbor najlepših srpskih žena. Iskustvo na tu temu nosi još iz perioda kad je birao misice u „Startu“. Ipak, njegovim žilama teče krv vojnika, opasnosti i pravde. „Možda sam i bio u ozbiljnoj opasnosti, samo što toga nisam bio svestan. Nije to trans, nego naprosto gledaš kako da izvučeš živu glavu, da te neko ne strefi i da stigneš prvi do satelitskog telefona, teleksa, faksa, bilo čega“. („ekapija“) Oko za žene, dar za pisanje, žeđ za opasnošću, sve stalo u zgodno telo. Dovoljno da vam otvori apetit?

Nebojša Krstić

Jedan od seksi „Idola“ rođen je dvetog jula 1957. godine u Beogradu. Bio je prva ljubav Mire Bobić Mojsilović, u lepim gimnazijskim danima. Autor čuvenog grafita na fasadi kuće Margite Stefanović (EKV) na Slaviji: „Magi je dečak.“ Apsolutno jedan od najautentičnij vokala beogradske muzičke scene. Krstio je bend u VIS „Idoli“ i sa njima ušao u istoriju beogradskog novog talasa. „Idoli“ su odudarali i od rokenrol bendova u klasičnom smislu te reči, ali i od filozofsko-ideološke struje na jugoslovenskoj rok sceni: nisu bili ni "buntovnici bez razloga", ali ni zamišljeni teoretičari smisla života. Bili su, jednostavno, „Idoli“.

Moma Jakovljević

Titulu najboljeg manekena među srpskim hirurzima nesumnjivo zaslužuje dr Momčilo Moma Jakovljević. Doktor (bukvalno) za ženska srca (figurativno) rođen je Iako je još u školi privlačio pažnju devojčica, prava velika zvezda među pripadnicama lepšeg pola postao je u studentskim danima kad je počeo da se bavi manekenstvom. Kaže da je tokom manekenske karijere uživao u putovanjima, druženjima, izlascima i devojkama, s posebnim osvrtom na revije i zabavni program: „ Dešavalo se da u istom hotelu budu balerine, tridesetak manekena, Minimaks, drugi poznati voditelji, popularni pevači. Svašta se tu dešavalo, ali nije se tračarilo. Bilo je sasvim normalno da mi uveče zazvoni telefon i da me neka devojka upita imam li šibicu ili upaljač. Kada bih sada pričao o tome ko je sve tu koga zvao, bojim se da bi u Srbiji izbio građanski rat.“ („Story“)

Pročitajte još: Sedam veličanstvenih... frajera sa Balkana!

Oni ostavljaju bez daha, definitivno: Ako vam je proradio adrenalin, što reče Lazanski, evo "Šest proverenih načina za zavođenje".