Nataša Ristić: „Drma me trema pred maturu“

Sin naše voditeljke, Mihailo, maturant je Osnovne škole „Kralj Petar I“ iz Beograda. Mihailo je i član benda „Fejs“ koji će u četvrtak prašiti rok za kraj školske godine i pomoć vršnjacima ugroženim poplavama. Njegovoj mami srce je puno ponosa.

.

Nataša je jedna od naših najomiljenijih voditeljki upravo zbog topline i dobrote koju širi i večite borbe sa nepravdom. Uz to, mama je tinejdžera koji je pred vratima srednje škole, opušten, s gitarom u ruci. Mihailo je odabrao dve škole, Nataša je na mukama kao da ona polaže prijemni.

Naravno da imam tremu, rekla bih najveću u kući. To mi obezbeđuje porodične nadimke i prideve koji nisu baš za „deljenje“, ali to, valjda, spada u opis posla jedne mame, doživotne štreberke iz sinovljeve perspektive. Doneo je neke hrabre i silovite odluke u pogledu odabira budućeg školovanja i sad ti, mama, budi bez treme. Kao da je to moguće. Mislim, međutim, da većina roditelja osmaka ovih dana ima ozbiljnu tremu, ali onda ćemo se vratiti na moju večnu priču o sistemu školovanja, a to nije ni cilj ni povod.

Mihailo i njegov bend „Fejs“ sviraće za kraj godine u svojoj školi. Dok maturanti za proslavu tradicionalno biraju trubače, u „Kralj Petar I“ odlučili su se za stari dobri rokenrol.

Dođite na koncert, to je odličan razlog da se sve generacije okupe i svima da bude lepo. Kad još znaš zašto – puno ti srce! Čovek mora da se oseća dobro kada mu klinci pokažu koliko su zaista zreli, kako razumeju stvari i kako ih na najbolji način spajaju sa svojim godinama. Bilo bi potpuno pogrešno da oni sada izgovaraju naučene, patetične fraze. Rekli su nam da žele da podele radost, jer to trenutno najviše nedostaje njihovim vršnjacima. Njihov direktor, Mladen Stevanović, i sam mlad čovek i roker u duši, odlično ih je razumeo i učinio sve da koncert bude organizovan kako treba. Potrudićemo se da bar neka od dece koja su van svojih kuća dođu na ovaj koncert da bi dobili dobru energiju, da bi se upoznali sa vršnjacima, da bi bar malo zaboravili šta ih je snašlo i da bi se jači uhvatili u koštac sa onim što ih čeka. Sve što se prikupi, a ulaznice su sredstva za dezinfekciju i higijenu, materijalizovaće ovu želju na najbolji mogući način.

Osim plemenitosti i lepog vaspitanja, Mihailo iz kuće nosi i dobar muzički ukus. Na veliko zadovoljstvo ukućana.

Ako pitate Mihaila, rock'n'roll beskompromisno i neprikosnoveno! Iskreno, meni je to jedino prirodno u odnosu na njegovih 14 godina i bunt koji to doba nosi sa sobom. Dobro, i u odnosu na ono čime je „zadojen“. Trubači će, možda, doći kasnije sa nekim drugačijim životnim iskustvima. Tada, kao i do sada, to će biti samo njegov izbor.

Pročitajte i ovo: prva