Humanitarna akcija džez muzičara na Zvezdari

Beogradski džez muzičari održaće danas celodnevnu akciju u "Džez bašti" pod sloganom "Džez zove u pomoć" za postradale od poplava, najavila je Gradska opština Zvezdara.

.

Humanitarna akcija ujedinjenih beogradskih džez velikana organizovana je u saradnji sa Crvenim krstom. Koncerti počinju u 14 sati a sat ranije akcija prikupljanja pomoći koja će se nastaviti do dva sata iza ponoći.

U najavi ovog humanitarnog događaja istaknuto je da su prema informacijama iz Crvenog krsta najpotrebnija gotova konzervirana kuvana jela. Takođe, tokom akcije prikupljaće se i novčana sredstva.

Džez muzičari doniraće svoje honarare a "Džez bašta" svoj deo prihoda od tog dana. Akciji se priključuje i izdavačka agencija "Nova Poetika" koja će prihod od prodatih izdanja takodje pokloniti ugroženima u poplavama.

Na humanitarnim koncertima od 14 do 22 sata prva će nastupiti Maja Volk, u 15 sati nju će na sceni zameniti Jovan Maljoković, a u 16 sati Belgrade Dixieland Orćestra.

U 17 sati je nastup Valentina's benda, u 18 sati Dua Trioritet, u 19 nastup kvarteta Milana Petrovića, u 20 sati sviraće džez trio Nemanje Nikolića a u 21 sat Mare i Di Luna bluz bend.

Izvor: Tanjug