Sergej Ćetković u finalu Evrosonga!

Pevač Sergej Ćetković uspeo je da sa pesmom "Moj svijet", nakon prve polufinalne večeri, Crnu Goru odvede u finale najvećeg muzičkog takmičenja u Evropi.

.

Sergej nije krio oduševljenje što se našao u finalu 59. takmičenja za Pesmu Evrovizije. On je nakon uspešnog prvog nastupa u Kopenhagenu izjavio:

"Zaista nisam iznenađen našim ulaskom u finale! Verovao sam u kompoziciju i naš tim koji stoji iza mene! Raduje me, dakle, činjenica da smo lako ušli u finale, posebno jer je ove godine konkurencija, kada je kvalitet pesama u pitanju, bila izuzetno jaka. Podsetiću da smo nastupali u grupi pevača koja po kladionicama i ostalom spinovanju pretenduje na prva tri mesta. Mislim pre svega na Jermeniju, Šveđane i Mađare... U svakom slučaju, idemo dalje! Očekuje nas finale i nadam se dobrom plasmanu! Prvu lestvicu smo uspešno preskočili".

Sergeja je u Kopenhagenu pratila i njegova supruga Kristina.

"Trudim se da porodica ne oseti koliko napora ulažem. Kristina će, kao i svaki put do sada, biti moja najveća podrška. Njeno prisustvo kada se radi o velikim stvarima u mom životu, mi najviše znači i želim da zajedno podelimo iskustvo i uzbuđenje koje nas očekuje u Kopenhagenu" izjavio je Ćetković, a prenosi bosanski portal Avaz.

Ovo je prvi put da Crna Gora uđe u finale popularnog muzičkog takmičenja.

Tokom prve polufinalne večeri predstavilo se 16 zemalja, a njih 10 je prošlo u finale. Pored Crne Gore dalje su prošle i Mađarska, Rusija, Jermenija, Azerbejdžan, San Marino, Ukrajina, Švedska, Holandija i Island.

Ukoliko niste čuli Sergejevu pesmu, poslušajte je sada: