Prve reči Aleka Boldvina nakon što je SLUČAJNO UBIO ženu na snimanju: Moje srce je slomljeno...

Tragedija koja se dogodila na snimanju filma "Rust" jutros je uzdrmala svetske medije. Glumac Alek Boldvin slučajno je upucao snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Joela Souza. Reditelj se oporavlja, ali nažalost Halina je preminula zbog prostrelne rane. Alek Boldvin se prvi put javno oglasio povodom nesreće na Tviteru.

Alek Boldvin, foto: Profimedia/Mark Sagliocco
Alek Boldvin, foto: Profimedia/Mark Sagliocco
.

"Nema reči koje bi mogle da opišu šok i tugu u slučaju tragične nesreće koja je oduzela život Halini Hačins, supruzi, majci i našoj koleginici kojoj se duboko divimo. U potpunosti sarađujem sa policijom u istrazi kako bismo otkrili kako se ova tragedija desila. U kontaktu sam sa njenim suprugom i pružam punu podršku njemu i njegovoj porodici. Moje srce je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih onih koji su znali i voleli Halinu", napisao je Boldvin na svom Tviter nalogu.

.

Podsetimo, Alek Boldvin je na filmskom setu u Novom Meksiku pucao iz replike pištolja i tom prilikom usmrtio Halinu Hačins, a ranio reditelja Džoela Souzu, saopštile su lokalne vlasti.

Kako je navedeno, Hačinsova je helikopterom prevezena u bolnicu Univerziteta u Novom Meksiku, gde je proglašena mrtvom, dok je Souza kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Kristus St. Vinsent, gde je zbrinut posle povreda.

Halina Hačins umrla je od prostrelne rane koju je zadobila na snimanju filma "Rust", a imala je 42 godine. Halina je upucana u improvizovanoj crkvi na setu snimanja filma.