VIKI I CECA SE NALJUTILE! Opet žestoka rasprava sa Bosancem: Ma, majke ti...

Nastup sjajne Božane Saćipović (23) iz Niša pao je u senku zbog žestoke rasprave žirija u "Zvezdama Granda" i to oko dikcije.

Svetlana Ceca Ražnatović, foto: PRVA TV
Svetlana Ceca Ražnatović, foto: PRVA TV
.

Iako je takmičarka oduševila sve izvođenjem pesama "Vidim nas" od Adila i "1003" Tamare Todevske i dobila šest glasova, njeno poreklo i akcenat dali su šlagvort Popoviću da ubaci žišku i pokrene pravu lavinu kod žirija.

Inače, takmičarka je u emisiji priznala da je u šoku zbog maksimalnog broja glasova žirija i tvrdila da je vežbala za takmičenje.

"Vežbala, vežbala i navežbala je", našalila se MarijaŠerifović, pa dodala da se čuje da zna da peva, ali da je zbog treme i straha bila niska i nesigurna.

"Imaš dobar temelj da budeš dobra pevačica", dodala je Mara, a Ana Bekuta priznala da je "pala" već na prvu pesmu.

"Muzikalna si jako, lepa, prelepa" rekla je Bekuta, Ceca dodala da je kao proizvod odlična, dok je Popovića zanimalo da li zna gde je selo Vrtop, odakle su inače i roditelji Viki Miljković.

"Ne znam, odrasla sam u Nemačkoj, sad živim u Nišu", odgovorila je takmičarka. Saša se našalio da bi bilo sjajno kad bi Viki davala časove dikcije, što je povelo polemiku. Ceca je stala u odbranu svoje kume, ali je Saša prekinuo, budući da je odrasla na jugu Srbije, koji je poznat kao kraj gde ljudi imaju specifičan akcenat.

"Da li narodu dok pevam treba titlovanje ili dok govorim?", pitala je ljutito Ceca, pa dodala da nije u redu da se pravi diskriminacija zbog geografskog položaja.

"Bosanac, da li sam ja u pravu ili nisam?", pitao je Popović, a Bosanac odgovorio: "Potpuno!"

"U školi se uči i na javnim mestima se uvek govori književnim srpskim jezikom, a na narečjem kojim govoriš u kući. Postoji književni jezik kojim ti ne govoriš", objasnio je Bosanac u obraćanju Viki, dok je Ceca branila svoj kraj i akcenat.

"Kakvu je dikciju imao Toma Zdravković?", pitala je, a Saša odgovorio da se on ne računa jer je bio specifičan.

"A to je specifičnost, ma majke ti", rekla je Ceca, pa se obratila Bosancu:

"On je do malopre govorio "ćuj", "ba", "slušaj", a sad se koncetrisao na književni, ma 'ajde molim te!"

Nakon rasprave žirija, došao je red da se obrati pažnja i na takmičarku, budući da sa šest glasova ima pravo da sama odabere mentora.

"Izabrala bih Mariju Šerifović", rekla je takmičarka, a Bosanac dodao da jedva čeka da vidi i čuje kako će Mara da poradi na dikciji sa ovom takmičarkom iz Niša, prenosi grand.online.