Showbiz vesti

Slavni muzičar proglašen krivim za zlostavljanje maloletnica, otmice

Američki muzičar Ar Keli (R. Kelly), poznat po svojoj pesmi "I Believe I Can Fly", osuđen je za reketiranje, seksualnu trgovinu i zlostavljanje nakon decenija izbegavanja krivične odgovornosti za brojne navode o nedoličnom ponašanju prema mladim ženama i deci, javlja AP.

28.09.2021. - 08:59h | Autor: Tanjug
Ar Keli na izricanju presude
Ar Keli na izricanju presudefoto: Profimedia

Porota od sedam muškaraca i pet žena proglasila je Ar Kelija krivim posle dva dana razmatranja slučaja. Optužbe su se zasnivale na argumenima da su menadžeri i pomoćnici pomagali R&B superzvezdi da upozna devojke, drži ih poslušnima i tihim, što je preraslo u zločinacki poduhvat.

Nekoliko osoba koje su tužile Ar Kelija su tokom suđenja detaljno svedočilo o tome kako ih je on podvrgavao izopačenim i sadističkim hirovima dok su bili maloletni.

Optužbe protiv Ar Kleija nisu bile podignute sve dok žrtve nisu dale intervjue televiziji o zlostavljanju koje su od njega pretrpele, navodi AP.

Na suđenu je svdočilo 11 osoba - devet žena i dva muškarca, koji su opisali svoje iskustvo sa njim.

Prema rečima jednog od svedoka, Ar Keli je kada je on imao 17 godina snimao njihove odnose, dok su drugi naveli da je od njih tražio bezrezervnu poslušnost, a u suprotnom ih kažnjavao.

Pevač čije je pravo ime Robert Silvester Keli jedan je od najistaknutijih muškaraca kojima se sudilo za seksualne prestupe u okviru pokreta #MeToo, dodaje Asošijejted pres.

Kazna R. Keliju će biti izrečena 4. maja sledeće godine.