Kolege se oprostile od Marine Tucaković! Ceca: Zanemela sam! Marina moja draga, odmori svoju dušu...

Veliki tekstopisac Marina Tucaković izgubila je posle teške bolesti u 67. godini.

preminula Marina Tucaković, foto: PRVA TV
preminula Marina Tucaković, foto: PRVA TV
.

Mnoge njene kolege su se oprostile od nje putem društvenih mreža, a njena smrt pogodila je ceo region.

Među prvima se oglasio kompozitor i kantautor Aleksandar Milić Mili, rečima:

"Otišla je jedna umetnost koja se nikada ponoviti neće. Odlučila je da ode, odlučila je da svet napravi boljim i odlučila je da ostane zauvek. Pisala je ljubav, živela ljubav i svako od nas je dobio deo te ljubavi. Nema čoveka kome nije poslala stih koji pamti celoga života. Nema veselja ni tuge koje nije oslikala u večnost. Velika žena i veliki umetnik koju će tek vreme koje dolazi nagraditi besmrtnošću i divljenjem. Radili smo 25 godina neprekidno, stotine pesama i preko 20 albuma. To je bio period kada svaka pesma je otvarala novo nebo i nijedna neprospavana noć, dok sve nije gotovo, nije svanula. Živela je za druge, da im što lepše i jasnije ispriča da vredi živeti, da vredi voleti i da sve ce proći ali osmeh neće.
Hvala ti što sam te sreo, hvala ti što si me prigrlila, hvala ti što si me stvorila, hvala u ime svih nas. I sve ovo stane i samo jedno ime, Marina, počivaj u miru ljubavi", napisao je Mili u opisu objave koju možete pogledati NA OVOM LINKU!

Pevačica Seka Aleksić se takođe oprostila od dugogodišnje prijateljice i saradnice:

"Putuj sa anđelima, draga moja Marina“, napisala je ona uz Marininu fotografiju na storiju.

Poruka pozdrava stigla je i od Svetlane Cece Ražnatović, koja je objavila fotografiju sa Marinom na svom Instagramu.

"Zanemela sam! Iza nje je duga, mučna borba! I koliko god da smo svi znali ozbiljnost situacije, ja reči nemam! Otišla je jedna vanserijska duša, žena koja je od svake situacije pravila poeziju, neko na čiji rad niko nije ostao imun, a mi koji smo je imali za prijatelja možemo sebe da smatramo privilegovanim! Marina moja draga, odmori svoju dušu i znaj da ćes zauvek biti voljena od svih nas", napisala je Ceca u opisu objave koju možete pogledati NA OVOM LINKU!

I Cecina ćerka Anastasija oprostila se od Marine.

"Najveća i najbolja zauvek ćeš živeti u našim srcima i u svojim pesmama koje će svirati večno. Vi ste ostavili večni trag na ovoj zemlji. Velika je čast što sam vas poznavala. Dubok naklon i laka zemlja", napisala je Anastasija.

Njen kolega Dragan Brajović Braja oprostio se tužnom porukom.

"Napustila nas je najveća od najvećih, najbolja od najboljih. Hvala ti što si me učinila boljim od samog sebe,hvala ti što si me “sekirala” decenijama savršenim tekstovima kojima se nije mogla ni zapeta dodati ili oduzeti, što si uvek podizala lestvicu kada su svi mislili da ne može bolje…Iskreno sam te voleo i poštovao, to što ostaje za tobom Maki , ostaće uklesano u vremenu. Ti već živiš večno.Neka ti je večna slava i hvala, moja Maki", poručio je Braja.

I Đorđe David se oprostio od Marine.

"Srećan sam, jer si barem jedan tekst napisala koji pevam decenijama i po kome me prepoznaju. Hvala ti na svemu draga!", napisao je pevač.

Dragani Mirković je poslednji pozdrav uputila Tucakovićevoj putem društvene mreže Instagram.

"Umetnik, revolucionar, vizionar, ali pre svega-čovek. Draga moja Marina, hvala ti za sve divne tekstove, za najlepše trenutke koje smo zajedno provele, nezaboravne savete koje si mi dala, hvala ti što si ovaj svet učinila boljim mestom svojom lepotom duše i svojim talentom. Moje misli sada idu ka tvojoj porodici, a posebno tvom sinu Laći, jer samo mi koji smo imali sreću da nas u ovom životu dodirneš svojom veličinom, možemo makar malo da naslutimo koliko su izgubili tvoji najbliži. Koliko god da sam vremena provela sa tobom, uvek ću mi biti malo, a sa tobom odlazi čitava epoha naše muzike. Putuj sa anđelima, draga moja Marina, i nađi mir koji zaslužuješ. Voli te uvek tvoja Gaga", napisala je Dragana Mirković, pa nastavila:

"Tugo mojih dana, dublja od svih okeana", napisala je Dragana uz fotografiju Marine Tucaković, a potom joj se zahvalila za sve pesme koje je napisala za nju.

"„Hvala vam za Dobra devojka”, „O da li znaš”, „Dobro jutro, dobar dan”, „Matematika”, „Crni leptir”, „Nisam ni metar od tebe”, „Ljubav je samo za heroje”, „Od kad sam se u tebe zaljubila”, „Tugo mojih dana”, „Opojni su zumbuli”, „Pitaju me u mom kraju”, „Ima li leta il zime”, „Stani zlato, stani dušo”", ređala je Dragana pesme jednu za drugom.

Lepa Brena bila je jedna od onih koja je sarađivala sa Marinom, a njena smrt ju je veoma pogodila.

"Šta god da kažem za Marinu, uvek je malo. Otišla je žena pesnik svih nas, naš prijatelj i drug, koja je znala kao skener naše duše šta mislimo i osećamo. Nikad se neće više roditi takva žena koju smo svi voleli i poštovali. Ostaće njeni tekstovi kao pečat svih nas, jednog vremena u kome smo imali najvećeg pesnika i druga, prijatelja. Neka joj je laka zemlja i neka nas sad gleda sa nekog boljeg mesta. Volimo te Marina i volećemo te uvek i poštovati jer si nam svojim delima ulepšala živote, gde smo tvoje reči pretočili u emociju koju su svi osetili. Počivaj u miru", napisala je Brena na svom nalogu na Instagramu.