Salma Hajek danas puni 55 godina: Za nju je vreme stalo, a ona tvrdi da nije išla pod nož

Glumica Salma Hajek, jedna od najistaknutijih meksičkih ličnosti u Holivudu, danas puni 55. godina. Iako se čini da je glumica učinila da vreme stane, tajna njenog besprekornog tela i blistavog tena potpuno je prirodna.

Salma Hajek, foto: Profimedia
Salma Hajek, foto: Profimedia
.

.

Salma, najpoznatija po ulozi u filmu Frida, zbog koje je bila nominovana za Oskara za najbolju glumicu, dobila je 2001. godine nagradu časopisa "Glamour" za ženu godine.

Takođe, priznanje magazina "Time" iz 2005. godine uvrstilo ju je među 25 najuticajnijih Latinoamerikanaca.

Tek sa 23 godine je započela svoju glumačku karijeru ulogom u popularnoj meksičkoj TV seriji "Teresa". Pet godina kasnije glumila je u filmu "El Callejon de los Milagros", koji je osvojio više nagrada nego bilo koji drugi u meksičkoj istoriji.

Sa 25 godina Salma se preselila u Los Anđeles i započela svoju holivudsku karijeru. Robert Rodrigez je na kastingu izabrao Salmu za ulogu u filmu "Desperado", u kome je 1995. godine, glumila sa Antoniom Banderasom. Film je postigao veliki uspeh, a Salma je čak bila nominovana za najbolju sporednu glumicu.

Ovo je ubrzalo njeno napredovanje u filmskoj industriji, pa je tokom naredne decenije glumila u više od 25 filmova, od kojih su neki: "Frida" (2002), "Wild Wild West" (1999) i "Fools Rush In" (1997).

Potiče iz ugledne rimolatoličke porodice Verakruz španskog i libanskog porekla. Kao mlada pohađala je internat u Sjedinjenim Državama gde joj je dijagnostikovana disleksija. Kasnije je studirala međunarodne odnose u Meksiko Sitiju. Njeno ime, Salma, na arapskom znači "mir".

Udata je za francuskog milijardera Fransoa Pinoa i imaju ćerku Valentinu. Glumica je privatno uključena u rad dobrotvornih organizacija koje se bave zaštitom prava žena.

Kada je u pitanju plastična hirurgija, tvrdi da "nije uradila ništa" i sigurna je da će joj se, kada se osvrne iza sebe, svideti šta vidi.

"Kada pogledam svoje slike u tridesetim ili četrdesetim, vidim sebe lepšom nego što sam sebe tada videla", rekla je za časopis "People" i dodala da je nekad puno kritikovala sebe.

"Sada, kada se pogledam u ogledalo i postoje stvari koje ne vidim, razmišljam o tome koliko ću mi se svideti za deset godina", kaže Salma.

Izvor: b92.net