Stoja o teškim životnim trenucima: Išla sam ulicom i vrištala

Stojanka Novaković, poznatija kao Stoja, danas je veoma uspešna pevačica i vlasnica brojnih hitova, brižna majka i privržena supruga. Međutim, nikada nije krila da je život pre slave nije mazio i da je u mladosti prošla pakao.

Stoja, foto: Prva TV
Stoja, foto: Prva TV
.

Sa samo 16 godina ostala je u drugom stanju, a sa 17 rodila sina Milana. Životne nedaće su počele nakon što je njen suprug stradao u saobraćajnoj nesreći, a ona i njen sin ostali na ulici.

- Nisam mogla da shvatim da u jednom trenutku imaš sve, a sutra nemaš ništa. Bukvalno ništa nismo imali. Milan je imao nepune 3 godine, ja 19 kad sam ostala bez muža - izjavila je pevačica i dodala:

- Moram da pomenem i taj dan nakon sahrane kada smo moj sin i ja morali da izađemo iz kuće. Nismo imali pravo ni na šta. Njegovi roditelji su tako želeli. Nikad me nisu voleli, jer sam bila siromašna i mlada se udala. Tog dana kad su nas izbacili bilo je leto i bilo mi je jako loše. Izašla sam bez ičega. Išla sam ulicom i gledala ono maleno dete i nisam znala kuda. Išla sam ulicom i vrišala. Moji su mi još ranije, kada sam odlučila da se udam, rekli da se kod njih više ne vraćam. I to sam shvatila bukvalno, nisam smela da idem kod njih - prisetila se Stoja u emisiji "Iz profila" i otkrila da je zahvaljujući starijoj drugarici uspela da nađe krov nad glavom.

- Mislila sam da taj period neću preživeti. Narednih nekoliko meseci sin i ja smo bili kod moje drugarice, s njom sam delila poslednju šolju kafe, jednu cigaretu i poslednje parče hleba. Naravno, morala sam da nastavim da pevam da bi moje dete imalo šta da jede. Posle sam iznajmila stan, jer nisam htela više da joj smetam, ali ona je uvek bila tu. Čuvale smo Milana zajedno - ispričala je i dodala da joj je sin dao snagu da istraje u svom cilju da postane poznata i uspešna.

- Trudila sam se da mu budem i otac i majka i tako je i dan danas. Nikada mi nije bilo teško da kuvam za svoje dete. Pevala sam, imala primanja i nisam zavisila ni od koga, to nikad nisam volela - zaključila je Stoja.

Izvor: Grand