Preminula glumica iz serije "Sulejman Veličanstveni"! Hurem SLOMLJENA: Srce mi krvari od bola...

Turska glumica Sabina Tozija, koju je domaća publika gledala u seriji "Sulejman Veličanstveni", preminula je u 76. godini. Od nje se na Instagramu oprostila i čuvena Hurem sultanija, koju je tumačila Merjem Uzerli.

.

Merjem i Sabina zbližile su se tokom snimanja. Osim u „Sulejmanu Veličanstvenom“, sarađivale su na još dva projekta.

„Moje srce krvari od bola“, napisala je popularna Hurem, koja je uz oproštaj objavila i fotografije sa snimanja.

.

Kako pišu strani mediji, makedonska glumica Sabina Ajrula Tozija je nedavno operisala zbog tumora na mozgu, za koji je saznala nakon što joj je pozlilo tokom snimanja serije, prenosi 24vesti.com.

Sabina Ajrula je rođena 17. aprila 1946. godine u Skoplju i deo je zlatne glumačke generacije.

Ajrula Tozija bila je član ansambla Dramskog pozorišta.

Stariji je uglavnom pamte kao Fatime iz predstave „Solunske jarebice“, gde je imala legendarnu „Ko me je zvao“, a poslednjih godina gledaoci su je prepoznali kao majku po mleka Sulejmana Veličanstvenog. Ova megapopularna visokobudžetna turska televizijska serija jedna je od najgledanijih serija u 50 zemalja sveta, a Ajrula je u njoj odigrala zapaženu ulogu.

.

Ajrula je i pre „Veličanstvenog“ bila poznata glumica. Podsećamo, ona je u popularnoj seriji tumačila lik Afife Hatun, sultanovu dadilju koju je smatrao drugom majkom.

Mnogi će se složiti da je odigrala maestralnu ulogu u „Senkama“ gde igra doktorku Veru Perkovu. Oni koji vole komedije, pamte je i kao Grozdu u „Salonskoj harmoniji“, 1996. dobila je nagradu „Kliment Ohridski“, a iste godine je osvojila nagradu za najbolju glumicu zahvaljujući Agne sa, za predstavu „Ples u Lunasovo vreme „.