Britni Spirs je slobodna - otac odustaje od starateljstva

Britni Spirs je ponovo slobodna žena, pošto je njen otac Džejmi danas saopštio da odustaje od zakonskog starateljstva nad njom.

Britni Spirs, foto: Profimedia
Britni Spirs, foto: Profimedia
.

Kako prenose američki mediji, advokat Džejmija Spirsa danas je podneo dikumenta u kojima se navodi:

"U stvari, nema osnova za suspendovanje ili uklanjanje g. Spirsa kao staratelja imanja i vrlo je diskutabilno da li će promena staratelja u ovom trenutku biti u najboljem interesu gospođe Spirs".

"Ipak, iako je gospodin Spirs neprestana meta neopravdanih napada, on ne veruje da bi javna bitka sa njegovom ćerkom oko njegove stalne uloge kao staratelja bila u njenom najboljem interesu. Dakle, iako se mora osporiti za ovu neopravdanu peticiju za njegovo uklanjanje, gospodin Spirs namerava da radi sa sudom i novim advokatom njegove ćerke na pripremi za uredan prelazak na novog staratelja".

U dokumentu se dalje navodi da bez obzira na zvaničnu titulu, Džejmi Spirs ostaje Britnin otac, koji će je uvek bezuslovno voleti i paziti na interese svoje voljene ćerke.

.

On kaže da je u suštini spasio Britni kada je bila "u krizi i kada joj je očajnički bila potrebna pomoć" pre 13 godina, dodajući: "Ne samo da je patila psihički i emocionalno, već su je i manipulisali predatori i u finansijskoj nevolji. Gospodin Spirs je ćerki pritekao u pomoć da je zaštiti".

Kako ističe Džejmijev advokat, ćerku nikada nije prisiljavao na nešto što ne želi, a to uključuje i nastupe.

Sa druge strane, advokat Britni Spirs – Metju Rozengart ističe da ga odluka suprotne strane nije dirnula.

"Zadovoljni smo, ali ne nužno i iznenađeni što gospodin Spirs i njegov advokat konačno shvataju da ga treba ukloniti. Razočarani smo, međutim, njihovim stalnim sramnim napadima na gospođu Spirs i druge".

Izvor: B92.net