Showbiz vesti

Udovica Olivera Dragojevića tri godine nakon njegove smrti: Kad zazvoni telefon, mislim da je on...

Navršene su tri godine od smrti slavnog pevača Olivera Dragojevića, koji je za života uživao veliku popularnost na prostoru cele bivše Jugoslavije.

31.07.2021. - 08:38h
Oliver Dragojević
Oliver Dragojevićfoto: PRVA TV

"Morski vuk" je preminuo 28. jula 2018. godine u splitskoj bolnici, nakon borbe sa teškom bolešću, od karcinoma pluća.

Udovica pevača i dalje se ne miri sa odlaskom bračnog druga za kojim tuga ne jenjava.

"Uvek me je zvao ženo, gotovo nikad mi nije rekao Vesna. Teško je još i danas, ne idem mu sama na grob jer mislim da bih pala u nesvest. Još i danas kad zazvoni telefon mislim da me on zove – s tugom u glasu je rekla za 24sata.hr Vesna Dragojević, supruga pokojnog pevača, koja je sa Oliverom bila skoro 50 godina, dobili su tri sina, sedmoro unučadi, piše 27sedam.rs.

U Veloj Luci, gde je pevač voleo da provodi leta pecajuči i ove godine, kao i prošle, obeležava se njegova godišnjica smrti.

Obeležavanje njegove smrti i sećanje na ovog velikog umetnika počelo je još u ponedeljak na trajektu za Korčulu, kad su Zorica Kondža, Marko Tolja, Ante Gelo i ostali pesmom ulepšali putovanje. U utorak je otvorena izložba “Oliver u objektivu Livija Andrijića” u atrijumu Centra za kulturu.

Danas je na mesnom groblju položen venac, nakon čega je u crkvi održana misa i recital. Za veče je najavljen veliki koncert za Olivera “Trag u beskraju”. Sve se završava u petak, džez koncertom.

Oliver Dragojević rođen je u Splitu 7. decembra 1947. godine, a detinjstvo je proveo u Veloj Luci na Korčuli. Muziku je zavoleo kada mu je otac poklonio usnu harmoniku, kada je bio dečak. Prvi nastup Oliver Dragojević je imao na Splitskom festivalu sa 14 godina s pesmicom “Baloni, Dve godine posle toga kreće i profesionalno da se bavi muzikom, i to kao pevač i klavijaturista splitske grupe “Batali”.

Imao je više nego uspešno karijeru, višestruko je nagrađivan, a jedan je od retkih hrvatskih muzičara koji je nastupao na njujorškom “Karnegi Holu”, londonskom “Rojal Albert Holu”, zatim pariškoj Olympiji i Opera House-u u Sidneju.