Mlad, šarmantan, duhovit: Ko je Miloš Radenković uz kog ćemo se uskoro buditi na Prvoj?

Miloš Radenković, novo lice Prve televizije, novinarsku karijeru započeo je slučajno. Kolege sa kojima je radio na televiziji su prepoznale njegov talenat i ubrzo se našao pred objektivom kamere. Prvi put se pred publikom pojavio kao voditelj vremenkse prognoze, a ubrzo zatim i kao spiker u “Dnevniku” i “Vestima”.

Sada je pred njim novi izazov. Priliku da bude deo velikog uspešnog tima Prve prihvatio je sa oduševljenjem. Miloš će nam, zajedno sa koleginicom Anđelom Đurašković, ulešavati početak svakog novog radnog dana, a gde drugo nego u “Jutru”!

Miloš Radenković, foto: Promo Prva TV / Marko Todorović
Miloš Radenković, foto: Promo Prva TV / Marko Todorović
.

Da li će ti rano ustajanje teško pasti i šta je to što za tebe ovog trenutka prestavlja najveći izazov?

- Mislim da je baš to ono što će mi najteže pasti. Osim “Dnevnika”, radio sam i “Vesti” i “Vremensku prognozu”, pa donekle imam iskustva sa tim ranim ustajanjem. Ustajao sam rano, ali ne toliko rano i ne tako često. Mislim, da ću se navići, mada na to ustajanje u 4, 5 sati nikad ne možeš u potpunosti da se naviknesš, ali možeš da se prilagodiš.

Da li je ovo za tebe poslovni iskorak kom si se nadao i kom si stremio ili se sve dogodilo spontano?

- Ova ponuda koja me je zaista oduševila. Zadovoljan sam, nisam očekivao da ću raditi jutarnji program i da ću nekad biti usmeren na taj posao, ali sam veoma srećan. Ovo je za mene veliki izazov i veliki korak napred u karijeri. Potrudiću se da potpuno opravdam dato poverenje.

Čega sa najviše pribojavaš na svom novom radnom zadatku?

- Plaši me malo pomisao da je ovo jedna stepenica više, živ program traje pet sati, e to je baš izazov, potrudiću se da to maksimalno dobro odradim.

Jednom prilikom si izjavio da nema Fejsbuka, Tvitera, Instagrama, ali takođe ne koristiš ni Vacap, a ni Viber. Da li se u međuvremenu nešto promenilo po tom pitanju?

- Nista se nije promenilo, i dalje živim u praistoriji. Imam noviji model telefona, ali ne i društvene mreže. Volim stare stvari poput tranzistora, telefona sa brojčanikom, starih televizora, to sam pokipio od bake i deke.

.

Zašto neko mlad kao ti, ko se bavi medijima odluči da nema društvene mreže?

- To se desilo slučajno. Ranije sam imao društvene mreže, nekad davno, dok one još nisu bile toliko popularne, toliko razviijene kao sada. Igrom slučaja se dogodilo da sam promenio telefon, nisam ih ponovo instalirao, to mi je prijalo, tako da samo odlučio da ostanem bez njih. Jako mi prija što nema tog zvrckanja, imam vremena za neke druge stvari.

Nekada si trenirao fudbal, da li je to mogla da bude tvoja karijera da nisi postao TV lice ili si zamišljao da ćeš se baviti nečim trećim? Čime?

- Kao mlad sam razmišljao o tome da bih mogao da budem fudbaler, ali kada sam odrastao shvatio sam da se neću profesionalno baviti fudbalom. Nisam imao predstavu kojom profesijom ću se baviti, ali je postojala želja da se bavim nekim poslom na televiziji.

O tvom privatnom životu javnost ne zna previše, ali kako bi sebe opisao u par rečenica? Šta je to što bi želeo da podeliš sa nama. Da li imaš neki hobi, kako provodiš dane, šta te ispunjava?

- Nezahvalno je da govorim o sebi… Ali ono što volim da radim, osim posla, to je da treniram, bavim se sportom. Moji dani su ispunjeni druženjima sa meni bliskim osobama, sa ljudima koje volim. Svoju pažnju usmeravam na stvari koje me ispunjavaju, trudim se da na najbolji mogući način iskoristim slobodno vreme kog nemam baš mnogo.