Anđela Đurašković, novo lice “Jutra”! Spremna sam na nove izazove, Miloša sam “zgotivila” već posle prve kafe

Anđela Đurašković je dobro poznato lice Prve televizije. Otkad se vratila sa porodiljskog odsustva, gledali smo je u “150 minuta”, a sada je došlo vreme za promene! Od sutra ćemo Anđelu gledati u “Jutru” u paru sa novim licem Prve televizije, Milošem Radenkovićem. O novim izazovima, usklađivanju poslovnog i privatnog života, ali i o novom kolegi, Anđela je govorila za sajt Prva.rs.

Anđela Đurašković, foto: Promo Prva TV / Marko Todorović
Anđela Đurašković, foto: Promo Prva TV / Marko Todorović
.

Kakva su ti očekivanja? Šta je isto, a šta će se promeniti?

- “150 minuta” i jutarnji program su dva potpuno različita formata, ali ipak imaju nešto zajedničko, a to je da je u pitanju živ program. Takođe, bave se društveno korisnim temama, isti je taj osećaj da radimo nešto što je dobro i da pomažemo našim gledaocima. Publika je u potpunosti drugačija, ali se nadam da će oni koji su me gledali u “150 minuta” doći da gledaju i jutarnji program. Sa mojom dosadašnjom publikom sam postigla jaku vezu, pa verujem da će me podržati.

Da li te plaši činjenica da ćeš ponovo morati da ustaješ u 5 sati? Kako izdržavaš s obzirom da imaš malo dete?

- Ja sam već radila jutarnji program, tako da mi to rano ustajanje nije strano. Olakšavajuća okolnost je to što će to biti samo dva do tri dana nedeljno, tako da ću ostalih dana moći da se naspavam. Moje dete je već poraslo, ne budi se noću, tako da to neće biti problem. On dok ustane, ja sam već pri kraju programa i dolazim kući… E tu će biti naporno, moraću malo energije da sačuvam i za ostatak dana. Kad on popodne legne da odmori, ja ću sa njim, i eto. Sve kockice su se nekako složile, baš onako kako treba.

.

Kada bi trebalo da startujete sa emisijom Miloš i ti?

- Miloš i ja bismo trebali da startujemo 1.jula. Tada ćemo se predstaviti publici i baš se radujem tom trenutku.

Kako ti se sviđa tvoj novi TV partner? Da li se znate od ranije? Kako ste se uklopili za sada?

- Miloša ne poznajem od ranije, upoznali smo se pre desetak dana. Moj prvi utisak je zaista sjajan, čini mi se da smo već na prvoj kafi napravili dobru konekciju, ono što bi klinci rekli baš smo se “zgotivili”. Mislim da kako vreme bude prolazilo sve će biti još bolje, da ćemo još bolje sarađivati. Primetila sam da je tvrdoglav, ali ja na to gledam kao na vrlinu. Nemam za sada zamerke na partnera.

Čemu se najviše raduješ u svom novom poslovnom poduhvatu i da li se i čega pribojavaš?

- Ono čemu se radujem to je ta nova energija, pošto je potpuno nov tim u pitanju. Novi ljudi, sav taj adrenalin koji živi program nosi, pet sati programa je stvarno veliki poduhvat. Pribojavam se toga da će biti dana kada neću imati dovoljno energije, inspiracije, ali tu je sjajan urednički tim jutarnjeg programa, pa će se tako pregurati i neki kritični dani.

Anđela Đurašković, foto: Promo Prva TV / Marko Todorović
Anđela Đurašković, foto: Promo Prva TV / Marko Todorović
.

Da li se plašiš da ćeš zbog novog poslovnog zadatka imati manje vremena za privatan život, pre svega za sina? Ili si već napravila plan kako da privatan život “ne trpi”?

- Ne, mislim da mi ovo uopšte neće ometi privatni život, štaviše imaću više vremena. Već sam, kao i uvek, napravila dobar plan. Jedino što će trpeti to je moj san, jer posle posla ne mogu da odem da odspavam, već nastavljam punim tempom. Ali dobro, naučiću i da legnem ranije, tako da to neće biti problem.

U emisiji “150 minuta” koji si vodila do nedavno, gledaoci su primetili koliko si nežna prema životinjama i koliko ih voliš. Pomogla si u brojnim udomljavanjima. Otkud ta ljubav, da li i sama imaš ljubmce, koje, koliko… Da li se ta ljubav prenela i na sina?

- Ljubav prema životinjama postoji oduvek, jurila sam kuce, mace, ja ne idem u zoološki vrt, jer ne mogu da ih gledam u uslovima koji nisu ni nalik prirodnim. Ceo život sam sa kucama. Ja sam taj segment u “150 minuta” podigla na zaista visok nivo. U svakoj emisiji je bilo preko 500 poziva za udomljavanje životinja i svaka od njih je našla savršen dom. Ja imam psa Lunju, on je star 12 godina, ali se super drži i nadam se da će tako i nastaviti. Moj sin je odrastao uz Lunju, iako je pas star i nije preterano trpeljiv, uspeli su da izgrade dobar odnos i super se snalaze.