Od ponedeljka je gledamo u seriji "Dar mar", a znate li koji film je Kseniji Pajić doneo prestižne nagrade u Nišu i Veneciji?

Kseniju Pajić, koju ćemo od ponedeljka od 21 sat da gledamo u novoj telenoveli „Dar mar“ na Prvoj, domaća publika jako dobro poznaje.

Ksenija Pajić, foto: Promo/Nova TV
Ksenija Pajić, foto: Promo/Nova TV
.

U Srbiji je stekla veliku popularnost još 2004. godine ulogom u seriji „Vila Maria“, a zatim su se nizale uloge i drugim veoma gledanim serijama: „Ljubav u zaleđu“, „Bitange i princeze“, „Sve će biti dobro“, „Čista ljubav“, „Na granici“, „Novine“... I upravo zbog toga što je igrala veliki broj najčešće glavnih uloga u telenovelama Kseniju nazivaju kraljicom ovog žanra.

Na početku karijere briljirala je i u drugim glumačkim projektima. Nakon završene Akademije dramskih umetnosti u Zagrebu, igrala je u pozorištu, a zatim je debitovala zapaženom sporednom ulogom u filmu sa Mirom Furlan „Za sreću je potrebno troje“ reditelja Rajka Grlića. Za ulogu otmene zagrebačke građanske udovice zaljubljene u partizanskog oficira (Žarko Laušević) u filmu „Oficir s ružom“ dobila je Veliku povelju na festivalu u Nišu, te nagrade na međunarodnim festivalima u Veneciji i Harareu.

U novoj zabavnoj seriji „Dar mar“ Ksenija glumi šeficu policijske stanice u malom mestu Dizmovo u kojem čak nema ni signala za mobilni telefon. Ona je tu glavna - ima autoritet, ima muža zubara, kolege na koje se može osloniti, dvojicu mlađih policajaca ali i starijeg penzionisanog policajca koga tumači Milan Štrljić. Svi oni zajedno imaju i jedan veliki problem koji se mora rešiti, a to je činjenica da u takvom idiličnom mestu nema kriminala. A kad nema kriminala, onda nema ni potrebe za policijskom stanicom. Zato, kada im jave da ih premaštaju, glavni junaci moraju da „smisle“ kriminalne radnje i opravdaju svoje postojanje.

Ksenija, šefica policijske stanice, foto: Promo/Nova TV
Ksenija, šefica policijske stanice, foto: Promo/Nova TV
.

Serija je snimana u specifičnim okolnostima za vreme pandemije korona virusa, tokom prošle godine, ali to za Kseniju nije bio problem budući da je osoba koja voli da radi.

„Inače sam velika radoholičarka i volim raditi, posebno ovako duga snimanja. Meni je to uvek velik izazov i nastojim iz scenarija izvući samo najbolje. Već godinama snimam s istom ekipom, znamo se svi, slažemo, razumemo, pa mogu reći da smo poput jedne velike porodice. Znate, važno je kad radite u tako dobrim uslovima, pogotovo sada, u vreme korone. Nekako smo se još više zbližili i povezali. Svi se nadamo da ćemo i dalje nastaviti snimati te da se nešto drastično neće dogoditi', rekla je glumica za medije i priznala da jako voli da bude u koži Božene.

Šta će se dešavati u novoj seriji "Dar mar" saznajte OVDE

Izvor: wikipedia / tportal.hr