Lepa Brena je pre Bobe volela OVOG ČOVEKA! Pesma "Miki Mićo", posvećena je upravo njemu...

Lepa Brena je započela karijeru 1980. godine koja je odmah krenula uzlaznom putanjom.

Lepa Brena, foto: Prva TV
Lepa Brena, foto: Prva TV
.

U medijima se pisalo da je Brena na početku karijere bila sa Mirkom Krlićem, doskorašnjim narodnim poslanikom i predstavnikom skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje.

Mirko je poreklom iz Zrenjanina, bio je urednik i voditelj TV emisije političkog i opšte-društvenog sadražaja, glavni i odgovorni urednik lista "Zrenjanin". 

Znajući za nju i Mirka, pevač i kompozitor Zoran Vasilić napisao je pomenutu numeru i predložio Breni da je čuje. Na prvo slušanje bila je oduševljena ritmom i tekstom, pa je bez razmišljanja odlučila da je otpeva i s njom se prijavi za Pesmu Evrovizije, piše pulsonline.rs.

Pesma, čiji stihovi glase "Hej Miki, Miki moj, imaš lepo telo, super ti je stas, zbog tebe ću, Mićo, izgubiti glas", brzo je postala omiljena među publikom i sluša se i danas, iako nije uspela da sa njom predstavlja Jugoslaviju na najstarijem muzičkom takmičenju.

"Tačno je da je Lepa Brena duže vreme bila moja devojka i da smo se voleli. Ali, sada je to već prošlost i mi smo sada dobri prijatelji. O onome što priča zrenjaninska čaršija, da je trebalo da se uda za mene i da je, tako reći, sve bilo gotovo, mogu reći da je to sve bila mašta i nečije želje. Ja mogu da izjavim da je, posle našeg zabavljanja, Brena za mene bila i ostala veliki prijatelj", rekao je Mirko svojevremeno za Novosti.