In memoriam: Intervju sa Vlastom Velisavljevićem u subotu 3. aprila u 15.15h na TV Prva

Glumac koji je nadživeo skoro sve zemlje u kojima je živeo, i većinu uloga u kojima je glumio, a ima ih više od 350. Omiljeni glumac svih generacija, jedinstveni i legendarni Vlasta Velisavljević! Kroz razgovor u ovom intervjuu, koji je vodio sa svojom mladom koleginicom, glumicom Milicom Tomašević, Vlasta se osvrnuo na ostvarenja koja su obeležila njegovu karijeru, koju je počeo uz Branislava Nušića. Nema reditelja koji ga nije “jurio” da igra u njegovim filmovima i serijama, a u svom poslednjem filmu pojavljuje se čak manje od minuta.

Vlasta Velisavljević, foto: Printscreen/PrvaTV
Vlasta Velisavljević, foto: Printscreen/PrvaTV
.

Čućemo i kako je preživeo logor u Nemačkoj za vreme Drugog svetskog rata i uspeo da ne samo turistički poseti Goli otok. Glumac koji je najviše voleo da se šali na svoj račun priča kako mu retko ko pogodi prezime “iz prve”, da čak i u Muzeju Kinoteke stoji pogrešno napisano.

Vlasta i Milica, foto: Printscreen/PrvaTV
Vlasta i Milica, foto: Printscreen/PrvaTV
.

Ostaće iza njega Buba u uhu, Mister Dolar, Hamlet, Mala noćna muzika, Baka Nata, Otvorena vrata... Otišao je dobri duh pozorišnih scena, ali je ostao život koji je živeo punim plućima, svakoga dana i sa svakim nastupom.