Nikola Đuričko jedva IZBEGAO SMRT! Nepoznati detalji sa snimanja legendarnog filma: Tresao sam se od straha

Ovo je bila prva velika uloga slavnog glumca.

.

Film "Lajanje na zvezde" je domaćoj publici i nakon 23 godine jedan od omiljenih ostvarenja, a sada su otkriveni detalji sa snimanja koje do sada niko nije znao.

Naime, niko ne zna da je glumac Nikola Đuričko, kom je ovo bila prva uloga na filmu, na snimanju jedva izbegao smrt i to baš u sceni kada se trka sa vozom.

Direktor fotografije pomenutog filma Veselko Krčmar otkrio je šta se dešavalo na snimanju.

Kao mlad glumac, željan dokazivanja, Đuričko je tada u želji da što verodostojnije odglumi scenu na pruzi, kasnije krenuo u odnosu na znak koji mu je signaliziran. Glumac je čekao da mu se lokomotiva približi, pa tek onda krenuo da trči, a potom se okliznuo i pao!

"Onda se okliznuo i pao. U trenutku sam se uplašio da će ga stvarno voz pregaziti. Bacio sam kameru, krenuo ka njemu, ali srećom, neko u blizini ga je već podigao. Kad je voz prošao, Nikola se pojavio sav krvav. Naravno, prekinuli smo snimanje, tresao sam se od straha", pričao je svojevremeno Krčmar za Blic.

Na radost svi prisutnih, kao i mnogobrojne publike koja već više od dve decenije prati i ceni rad poznatog glumca, Nikola Đuričko se izvukao iz neprijatne scene, a godinama kasnije nizao je sve bolje uloge u domaćim filmovima.