Oglasila se: Stigao odgovor kraljice na intervju Harija i Megan

Britanski kraljevski dvor izdao je saopštenje povodom intervjua princa Harija i Megan Markl, koji je potresao svetsku javnost.

Kraljica sa harijem i Megan, foto: Profimedia
Kraljica sa harijem i Megan, foto: Profimedia
.

Oni su se osvrnuli na niz optužbi, od onih je najsnažnije odjeknula ona o rasizmu prema sinu Harija i Megan.

"Cela porodica je tužna zbog toga što smo saznali koliko su izazovne protekle godine bile za Harija i Megan. Pitanja koja su otvorili, a posebno ono o rasizmu, zabrinjavajuća su. Nekih događaja se drugačije sećamo, ali ih sve tretiramo veoma ozbiljno i pozabavićemo se njima unutar porodice. Uvek ćemo voleti Harija, Megan i Arčija", piše u saopštenju.

Podsetimo, u nedavnom koji su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa dali američkoj voditeljki Opri Vinfri, spomenuto je nekoliko zanimljivih činjenica o kraljevskom životu.

Megan Markl je izjavila kako su pojedini članovi kraljevske porodice bili zabrinuti za to koje će rase biti njihov sin Arči, a govorila je i o tome da je pomišljala na samoubistvo.

Bakingemska palata ćutala je skoro dva cela dana, pa su tek sada poslali saopštenje. Sa druge strane, čitava svetska javnost brujala je o ovom događaju.

Pojedini na društvenim mrežama fokusirali su se na priču o mentalnom zdravlju, a neki su naveli da je Megan spasla brojne živote, dok su drugi naveli da je šokantno što su Harijev brat Vilijam i njegova žena Kejt osnovali Udruženje za mentalno zdravlje, a Megan nije mogla da dobije pomoć.

Sa druge strane, novinar i voditelj popularne emisije "Dobro jutro, Britanijo" na ITV televiziji Pirs Morgan javno je rekao da je zgranut onim što je video i nazvao intervju Harija i Megan "dvosatnim smećem kraljevske porodice, monarhije i svega za šta je kraljica toliko radila".