Danica Maksimović NAPRAVILA HAOS - Šotra je morao da popusti!

Glumica se prisetila kako je po velikoj vrućini pripretila da neće snimati seriju jer u garderobi nema ventilatore i uslove za rad, a kako bi je sprečili, ubrzo su joj napravili veliki šator baš poput onog u kojem sede reditelj i režija.

Danica Maksimović, foto: Screenshot/Prva TV
Danica Maksimović, foto: Screenshot/Prva TV
.

Glumica Danica Maksimović našla se u ulozi rumunske kraljice Marije u seriji “Kralj”, koju je režirao Zdravko Šotra. Sama snimanja bila su tokom leta, po sparini, a glumica je kroz osmeh za “Blic” ispričala kako je došlo do toga da dobije šator na kojem je pisalo njeno ime i prezime.

- Dođem ja prvi dan na snimanje, ulazim u garderobu, ono vrućina i omorina, svi brekću, nema klime ni ventilacije, sve zatvoreno, a nagurani kostimi. To je bio improvizovani studio, kao hangar. Pitam ih zašto je ovako, oni meni kažu, nema klima. Ništa, kažem im ja, našminkaću se, ali da se presvučem u tom paklu nema šanse. Pozovem glavnog producenta i pitam ga zašto nemamo uslove za rad koji su meni u ugovoru navedeni, nemam gde da se presvučem, ma ni ventilator nemam. Ja ću da se okrenem i odem, kažem mu - u dahu priča Danica i dodaje:

- Kad je krenula frka, Danica neće da snima, pa svi jure ventilatore. Dok sam se ja šminkala, usledilo je ono najluđe. Šotra ima šator gde sedi režija i onaj ventilator veliki što pršće. I oni preko puta šminkernice postave šator sa tim ventilatorom i napišu “Danica Maksimović”. Kažu meni: “Jao, vidi, postavili su ti šator i stavili ventilator kao Šotri.” Nikad nisam ušla u njega jer mi to nije bilo potrebno, ja to nisam tražila. Pomogla sam tada i kolegama, rekla sam da je nehumano, pa zar je teško kupiti jedan ventilator. Posle toga su svi bili srećni, bila sam u čudu zašto se niko nije bunio. Nikome nije bilo prijatno, a svi ćute!