Showbiz vesti

VELIKA TAJNA "MONTEVIDEA"! Ovaj glumac je odbio ulogu Tirketa, pa je onda pripala Milošu Bikoviću!

Miloš Biković je iskoristio svojih pet minuta. 

16.10.2020. - 09:59h
Miloš Biković
Miloš Bikovićfoto: Prva TV

Malo ko zna da je za glavnu ulogu Aleksandra Tirnanića u "Montevideu" prvobitno bio izabran Marko Janketić. Međutim, glumac tada nije mogao da uskladi obaveze na filmu i u pozorištu, pa je odlučio da prihvati angažman samo u predstavi "Prljave ruke" u Ateljeu 212. Nova predstava brzo je skinuta s repertoara, a film i serija "Montevideo, bog te video" danas spadaju u remek-dela srpske kinematografije.

"Dragan Bjelogrlić je dugo razmišljao kome da poveri ulogu. Imao je veoma nezahvalan zadatak ne samo da debituje kao reditelj već i da otvori prostor jednoj potpuno novoj generaciji glumaca, da im da prostor i poverenje. Mladi glumci retko kad imaju izraziti šarm. On se zarađuje iskustvom, ulogama, odnosom prema poslu", rekao je Biković pre nekoliko godina u Leskovcu.

Marko Janketić
Marko Janketićfoto: Promo

"Dok je birao glavne uloge, nas 15-20 mladih glumaca svakodnevno je išlo na treninge. Nadao sam se da ću dobiti ulogu Ivice Beka i pojaviti se u drugom delu, ali nisam imao ambicije za glavnu. U jednom trenutku Dragan me je pozvao i rekao: "Vidi, ja hoću da ti dam Tirketa, ali mnogo si visok i pojma nemaš da igraš fudbal". Rekao sam mu da ću se potruditi oko fudbala. Imao sam treninge kad i cela ekipa, ali i nasamo s trenerom, i sam sa sobom, kad me niko ne vidi. To je zahtevalo mnogo rada i taj period mi je bio stresan. Onda sam shvatio da nikada neću naučiti dobro da igram fudbal, ali mogu da iskoristim nekoliko trikova koje ću da navežbam do perfekcije. A kad te trikove izvedem, sve posle toga će delovati kao da "ovaj dečko vlada fudbalom". Tako sam i koncipirao svoj lik", zaključio je glumac, prenosi Blic.