Popularnost je stekao ulogom Tvrdog u seriji "Tate"! Da li ga se sećate kada je glumio u "Porodičnom blagu"?

Serija "Porodično blago" jedna je od najlegendarnijih serija 90-ih, čije su se reprize kasnije podjednako dobro gledale kao i tokom premijernog prikazivanja. Svako je imao svog omiljenog lika u seriji, a porodica Gavrilović je sjajno dočaravala svakodnevne socijalne probleme sa kojima se susretala svaka druga, normalna, porodica.

Zaviša &Tvrdi&, serija &Tate&, foto: Prva TV
Zaviša "Tvrdi", serija "Tate", foto: Prva TV
.

Da li se sećate lika Krekinog šegrta malog Milojice u pomenutoj seriji? Reč je o glumcu Srđanu Jovanoviću kojem je to bila prva televizijska uloga kada je imao samo 19 godina.

Kasnije se Srđan Jovanović zaigrao i u serijama "Naša mala klinika", "Stižu dolari", "Ono naše što nekad bejaše"... Međutim, malo ko zna da malog šegrta Milojicu publika trenutno gleda u popularnoj humorističkoj seriji "Tate" i to u ulozi  Zaviše, poznatijeg kao "Tvrdi". Zaviša je u seriji verenik vaspitačice Dunje, koju tumači njegova koleginica Anja Alač. 

Srđan Jovanović glumu je diplomirao na Akademiji umetnosti BK 2000. godine, a pored glume bavi se sinhronizacijom crtanih filmova, snimanjem TV reklama. Takođe, mnogi ga smatraju začetnikom stendap komedije u Srbiji.