Nagrada za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji: ZLATNA ANTENA ove godine za Svetanu Bojković!

Legendarna glumica Svetlana Ceca Bojković, dobitnica je nagrade Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji.

Svetlana Bojković, foto: Printscreen/PrvaTV
Svetlana Bojković, foto: Printscreen/PrvaTV
.

Proslavljenoj glumici nagrada će biti uručena na finalnoj večeri predstojećeg, jubilarnog 10. međunarodnog Festivala drama i serija FEDIS, 30. septembra u Domu omladine Beograda.

Svetlana Ceca Bojković, do sada je odigrala više od 120 glumačkih rola, od čega su 103 uloge u TV dramama i serijama! Zasigurno više nego iko ikada! Prva njena uloga, kada je reč o igranoj televizijskoj formi, bila je davne 1968. u mini seriji „Prvoklasni haos“, a gledaćemo je i u narednoj TV sezoni u TV seriji „Močvara“. Ipak, za najširu TV publiku ona će ostati Emilija Popadić iz TV serije „Bolji život“.

Nagradu Zlatna antena za sveukupan doprinos TV produkciji Srbije i regiona, na FEDIS festivalu, do sada su dobili : scenarista Siniša Pavić, reditelj Zdravko Šotra, kompozitor Zoran Simjanović, kao i glumci Velimir Bata Živojinović, Milan Lane Gutović, Miki Manojlović, Jelisaveta Seka Sablić, Vlastimir Đuza Stoiljković i Mira Banjac