Veliki hit Zdravka Čolića "Ona spava" krije TRAGIČNU SUDBINU devojčice koju su hteli da siluju

Legendarna zvezda bivše Jugoslavije Zdravko Čolić je u svojoj karijeri oduvek brojao hitove, među kojima se našla i pesma „Ona spava“, tekstopisca Velizara Sofranca. Malo kome je poznato da ova pesma iza sebe krije tragičnu sudbinu devojke Milice Kostić koja je pre 44 godine preminula nakon pada sa 11. sprata Rubinove kule u Kruševcu kako bi se spasila od silovanja.

Zdravko Čolić, foto: Prva Tv/PrtScr
Zdravko Čolić, foto: Prva Tv/PrtScr
.

Milica je pohađala srednju Medicinsku školu u Kruševcu, a u društvu je bila poznata kao poštena i odgovorna devojka. Međutim, nakon prevare nepoznatog momka koji ju je namamio u svoj stan, kako bi zajedno pozvali njegovu drugaricu, Milica se našla sa petoricom nepoznatih momaka koji su hteli da je siluju.

Momak je Milici saopštio koje su njegove namere i rekao joj da se skine, što je ona odbila i poručila mu da je pusti. Mladić je bio istrajan i pokušao da joj skine odeću, a Kostićeva je plakala i molila ga da je pusti iz sobe. Posted by Milica Kostic / Милица Костић on Четвртак, 31. децембар 2015.

Jedan od nasilnika rekao je drugim da je ipak puste, uz sledeći njegov komentar:

“Nevina je, neću da je diram”, rekao je momak.

Nažalost, Milicu nisu pustili. Devojka je na sve moguće načine pokušala da ih spreči da je siluju. Plakala je i molila ih je, ali nije vredelo. Budući da je htela da sačuva svoju čast, odlučila se za bekstvo. Kada je ostala sama u sobi, skočila je kroz prozor sa 11. sprata, piše 24sata.hr.

Podsetimo se pesme "Ona spava".

.