Ona je ĆERKA naše poznate VODITELJKE! Nazivaju je srpskom Nikol Kidman, a proslavila se ulogom Lenke Dunđerski!

Nazivaju je srpskom Nikol Kidman, a takođe je igrala u predstavi „Dogvil“, u ulozi koju u istoimenom filmu igra poznata oskarovka. Proslavila se ulogom Lenke Dunđerski u filmu „"Santa Maria della Salute". Publici je takođe poznata po ulozi nemilosrdne inspektorke u seriji “Pogrešan čovek” koja se svojevremeno emitovala na Prvoj televiziji.

.

Nedavno je napunila 25 godina i vazi za jednu od najlepših mladih glumica. Reč je o Tamari Aleksić, ćerki novinarke Tanje Peternek Aleksić i reditelja Gorana Aleksića.

Tamara lepotom, talentom i šarmom privlači veliku pažnju javnosti, a njeni roditelji isprva nisu bili za ideju da im se ćerka bavi glumom.

“Kada mi je rekla da će studirati glumu, zamolila sam Bosketa, koji je veliki i glumac i čovek, definitivino među pet najboljih u Srbiji, da joj skrene pažnju kakav je to posao. Sećam se da smo se videli posle njegovog koncerta u Centru Sava. On ju je posavetovao: "Biti glumac je najteži posao, a teže od toga je samo biti glumica". Pitao ju je i da li je sigurna da to želi, a ona je bila samouverena: "Želim samo to i ništa drugo." Kada je to izgovorila, Ivan me je pogledao i samo je izustio: "Pa evo, ja sam probao"”, rekla je Tanja Peternek Aleksić svojevremeno za "Blic"

.

Međutim, mladu Tamaru ništa nije pokolebalo da ostvari san. Nekoliko godina kasnije, prvi kadar koji je Tamara snimila bio je upravo sa Ivanom Bosiljčićem, i to u ostvarenju "Šešir profesora Koste Vujića", a nakon uloge Lenke Dunđerski, Tamara je postala predmet interesovanja javnosti.