Danilo Lazović, Strahinja iz serije "Igra sudbine", Aco Pejović i Vlade Divac imaju jednu zajedničku stvar! O čemu je reč...

Možda nikada ne biste pogodili, ali čuveni glumac Danilo Lazović, njegov mlađi kolega Ammar Mešić koji trenutno tumači lik Strahinje u seriji “Igra sudbine”, legendarni košarkaš Vlade Divac i pevač Aco Pejović potiču iz istog rodnog grada – Prijepolja.

Jedna stvar ih veže..., foto: Prva TV/Exploziv/Getty Images/Scott Halleran
Jedna stvar ih veže..., foto: Prva TV/Exploziv/Getty Images/Scott Halleran
.

Preminuli glumac Danilo Lazović je rođen 1951. godine u Prijepolju. Diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1974, a proslavio se ulogama u serijama “Srećni ljudi”, “Porodično blago”, filmovima “Sveto mesto”, “Tri karte za Holivud”, “Jagoda u supermarketu” i brojim predstavama.

Preminuo je u Beogradu 2006. godine i za sobom ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji.

Danilo Lazović, foto: Prva TV/Exploziv
Danilo Lazović, foto: Prva TV/Exploziv
.

Legendarni košarkaš Vlade Divac rođen je 1968. u Prijepolju. Divac je igrao na poziciji centra u Slogi, Partizanu, Lejkersima, Hornetsima, Crvenoj zvezdi (u Evroligi) i Kingsima. Bio je jedan od prvih Evropljana koji je zaigrao u NBA.

Vlade Divac, foto: Scott Halleran/Getty Images Sport
Vlade Divac, foto: Scott Halleran/Getty Images Sport
.

Mladi glumac Ammar Mešić, publici poznatiji kao Strahinja iz trenutno najgledanije serije “Igra sudbine”, takođe je rođen u Prijepolju. Preselivši se u Niš, napustio je porodicu sa svega 16 godina i tamo započeo studije glume na Akademiji umetnosti, u klasi prof. Irfana Mensura. O njegovom životnom putu i dosadašnjim iskustvima u glumi, možete pročitati na OVOM LINKU!

Ammar Mešić, serija &Igra sudbine&, foto: Prva TV/Igra sudbine
Ammar Mešić, serija "Igra sudbine", foto: Prva TV/Igra sudbine
.

Još jedan umetnik rođen u Prijepolju je slavni pevač narodne muzike Aco Pejović. Rođen je 1972. godine i u ovom gradu na jugozapadu Srbije odrastao je sa braćom Predragom i Radojicom, za koje ga vežu najlepše uspomene iz detinjstva.

Svojevremeno je za medije rekao da su oni, poput mnogih dečaka, bili nestašni i da su svako leto čekali kako bi se kupali u Limu i pravili brane na reci.

Aco Pejović, foto: Prva Tv/PrtScr
Aco Pejović, foto: Prva Tv/PrtScr
.