Glumac o finansijkoj krizi usled Kovida: Svakodnevno stavljamo glavu u torbu. Nekome je svejedno da li će oboleti od korone...

Poznati glumac Miloš Timotijević koji je skrenuo pažnju publike ulogom inspektora u seriji "Besa" otvoreno za medije priča o trenutnoj finansijskoj situaciju u kojoj se mnogi glumci sada nalaze. Pandemija Kovida-19 pogodila je mnoge profesije u Srbiji, a najviše glumce jer su snimanja prekinuta, a pozorište su zatvorena još početkom marta. Druga sezona serije "Besa" još uvek čeka početak snimanja.

Miloš Timotijević, foto: Printscreen/PrvaTV
Miloš Timotijević, foto: Printscreen/PrvaTV
.

O tome je za "Blic" iskreno pričao glumac Miloš Timotijević ističući da se glumci svakodnevno izlažu riziku.

"Nije uopšte naivno, vi svaki dan kad odlazite na snimanje stavljate glavu u torbu. Par serija se radilo, pa su pravili pauze zato što bi neko iz ekipe bio zaražen, a onda sve mora da stane, to su troškovi i to dosta utiče i na kvalitet, ali i na zaradu. Ne kažem da smo ugroženi kao rudari, ali postoji rizik, pazimo se i čuvamo, to je jedino što možemo, ali to ništa ne garantuje. Nekome je svejedno da li će oboleti od korone ili umreti od gladi, tu je sad velika klackalica i moramo naći balans i bilo bi dobro da se porazmisli gde se pare ulažu i veliki deo finansija bi mogao da se preusmeri u te ljude. Umetnost i nauka je to što ostaje i što kreira identitet naroda, ono što ga predstavlja u svetu i što ostaje u narodu - poručuje Timotijević, i nastavlja:

"Ovde svi misle da živimo Holivud. Naše tržište je malo, honorari se graniče s prosečnom platom u najboljem slučaju. To uopšte nije sjajna situacija. Najteže je slobodnim umetnicima koji nemaju nikakva primanja, ja trenutno radim, pa sam relativno miran za narednih nekoliko meseci. Ali šta ćemo od Nove godine ako ovo potraje? Gomila planova za snimanje se već izjalovila, ovo je nesiguran posao, a sad sa koronom je još nesigurniji jer je uključen taj faktor rizika da možemo i da se zarazimo", zaključio je Timotijević za Blic.