Samoubistvo mlade zvezde: "Nije mogla da se izbori sa onim što su joj ti momci učinili"

Zvezda Netfliksovog dokumentarca "Audrie and Daisy" Dejzi Kolman preminula je danas u 23. godini. Strani mediji navode da je njena majka Melinda potvrdila da je Dejzi sebi oduzela život.

.

"Ona je bila moj najbolji prijatelj i divna kćerka. Samo da sam mogla da je spasem bola", navela je Melinda u saopštenju za medije.

Dejzi je bila silovana 2012. godine kada je imala samo 14 godina. Niko nije odgovarao za to krivično delo.

"Nije mogla da se izbori sa onim što su joj ti momci učinili i to jednostavno nije fer", navodi se u saopštenju.

Ukoliko ste žrtva silovanja ili bilo kog oblika rodno zasnovanog nasilja, možete se obratiti Autonomnom ženskom centru za besplatnu pravnu podršku i anonimno na 011/2656-178. Radnim danima od 10h do 12h, ponedeljkom, utorkom i sredom od 17h do 20h, četvrtkom od 18h do 20h. Možete se javiti i putem mejl adrese na pravnapomoc@azc.org.rs. SOS telefon za psihosocijalnu podršku: 0800-100-007. Broj je dostupan svakog radnog dana od 10h do 20h, a poziv je besplatan iz svih mreža.

Dejzi se pojavljuje u Netfliksovom dokumentarcu koji prati nju i njenu porodicu dok pokušavaju da izađu na kraj sa užasnim događajem. Film prati i slučaj Odri Pot, koja je oduzela sebi život deset dana nakon što je silovana.

Dejzi je pokušala da izađe na kraj sa svojom traumom i čak je osnovala organizaciju "Safe BAE", koja se bavi podrškom učenica i učenika srednje škole koji su žrtve silovanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Don’t tell me the moon is shining; show me the glint of light on broken glass. ? creds: @rickgallina

A post shared by IAMCAT Daisy Coleman (@youngcattattoos) on

.

Izvor: B92.net