Danas je jedna od nauspešnijih modnih kreatorki, a zaprepastićete se kada čujete šta je studirala!

Verica Rakočević je najverovatnije prva asocijacija za modnu scenu Srbije, a decenije rada i iskustva dokazuju da je jako uspešna u svom poslu. Međutim, javnosti je malo poznato šta je ova modna kreatorka studirala i kako je uopšte uplivala u vode modne industrije.

Verica Rakočević, foto: Prva Tv/PrtScr
Verica Rakočević, foto: Prva Tv/PrtScr
.

Verica je rođena 23. aprila 1948. godine u Podujevu. Pošto je bila nemirno dete, roditelji su je sa pet godina upisali u školu. Pohađala je Devetu beogradsku gimnaziju u Beogradu, nakon koje je upisala Filozofski fakultet, odsek pedagogija.

Nakon druge godine se predomislila i odlučila se za defektologiju. Pošto se u međuvremenu udala i zatrudnela, modna kreatorka je završila Višu defektološku, smer maloletna delikvencija. Takođe je završila Tekstilnu školu u Loznici.

Pre nego što je postala modna kreatorka, Verica je svojevremeno radila u JAT-u kao stjuardesa i u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda kao arhivar.

Svoj prvi butik u Beogradu otvorila je 1979. godine i tada je počela njena karijera modne dizajnerke koja i dan-danas važi za jednu od najuspešnijih u zemlji.