Olja Lević je prvobitno trebalo da tumači ulogu Sofije Šubarević, a za PRVA.RS otkriva da će u seriji imati više ljubavnih scena

Čim se pojavila u seriji “Igra sudbine”, Mila je osvojila srca publike. Ona je osećajna, ranjiva, ravična i vredna, a kako svoju ulogu doživljava glumica Olja Lević i da li joj kod Mile nešto smeta, otkrila je za PRVA.RS.

Olja Lević, foto: Aleksandar Krstović
Olja Lević, foto: Aleksandar Krstović
.

"Mila je kompleksan i složen lik. Od početka mi je bilo jasno da je požrtvovana, poštena, posvećena i iskrena. Bez obzira na sve probleme i nedaće koje je zadese, ona ostaje dosledna sebi. Mili jedino zameram što je previše popustljiva prema ljudima koje voli. Na sreću, u narednim epizodama će biti jača i odlučnija”.

Mila nije imala mnogo strasnih scena u seriji. Da li ti je teško da snimaš takve scene?

“Da ne otkrivam previše, ali i to će se promeniti u narednim epizodama. Imam super kolege, tako da i te scene doživljavam kao ostale i ne padaju mi teško”.

Glumica ističe da je atmosfera na snimanju serije odlična, zbog čega im dugočasnovna snimanja ne padaju teško. Što se tiče anegdota sa seta, Olja kaže da svako ima svoj momenat, ali da u zasmejavanju prednjače Stevan Piale i Matea Milosavljević.

Ko je bolji partner - Luka Raco ili Stevan Piale?

"Obojica su fantasticni momci i kolege".

Luka Raco i Stevan Piale, serija &Igra sudbine&, foto: Aleksandar Krstović
Luka Raco i Stevan Piale, serija "Igra sudbine", foto: Aleksandar Krstović
.

Na kasting si bila pozvana da probaš ulogu Sofije. Znamo da ona važi za jednu od najvećih negativaca serije, da li ti se ova podela uloga više odgovara? Da si ipak dobila da igraš Sofiju, kako bi ti odbranila njene loše osobine?

Verovatno su na kastingu uvideli da sam ja bolja podela za Milu, a Matea za Sofiju. Bio bi mi možda veći izazov da igram Sofiju, ali ne bih mnogo menjala u odnosu na to što je Matea uradila sa likom”.

Rođena si u Kruševcu, gradu koji je izrodio mnoge glumačke legende naše kinematografije. Kakav je bio dolazak u Beograd i upisivanje glume? Da li imala dozu odgovornosti, jer si verovatno želela da opravdaš kruševačko pozorište?

Nisam imala strah i jedva sam čekala da dođem u Beograd. Još tokom studiranja sam shvatila da je život borba i da ništa "ne pada sa neba", da za neki uspeh i ciljeve treba zasući rukave, biti uporan i strpljiv i konstantno raditi na sebi”.

Olja Lević, foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović
Olja Lević, foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović
.

Prvu televizijsku ulogu si dobila sa 17 godina u seriji „Selo gori, a baba se češčlja“, u režiji Radoša Bajića. Koliko te je iskustvo i saradnja sa Radošem Bajićem, Nenadom Okanovićem, Olgom Odanović, Miloradom Mandićem Mandom i drugim vrsnim i iskusnim glumcima promenilo? Da li su ti davali savete kao mladoj i perspektivnoj glumici i koji i dan-danas pamtiš?

“To je bilo moje prvo profesionlano iskustvo i projekat posle kog sam definitivno rešila da ću se baviti glumom. Bila sam mlada kada sam ušla u sve to i imala sreću i čast da sarađujem sa nekim od naših najvećih glumačkih imena”.

Glumila si i u seriji „Žigosani u reketu“ i tada delila kadar sa svojim profesorom glumcem Nebojšom Dugalićem, u čijoj klasi si i završila glumu. Da li si imala tremu pred njim? Kakvo iskustvo nosiš sa snimanja te serije?

Nažalost, nisam imala zajedničku scenu sa profesorom. Verujem da je uživanje raditi sa njim i baš zbog toga sam studirala kod njega na klasi".

Uskoro počinje treća sezona serije „Urgentni centar“ u kojoj ćeš glumiti pedijatra Tamaru Macanović. Mnoge tvoje kolege iz serije često vole da se našale kako se posle snimanja osećaju kao da su stvarno lekari i da često, kada čuju simptome koje osećaju njihovi prijatelji, daju dijagnozu u šali. Da li i ti imaš takav utisak? Koliko je vremena trebalo da se spremiš za ulogu doktora?

“Kao i svi glumci ove serije, prosla sam medicinsku obuku. Da bi sve delovalo uverljivo, moramo imati ozbiljan pristup svim scenama. Doktorka Ivana je uvek bila sa nama na setu i pomagala oko svih zahvata. Mogu da kažem da je snimanje ove serije bilo jedno vrlo interesantno iskustvo”.

Šta ti obožavaoci najčešće kažu kada te sretnu na ulicu? Da li pamtiš neke anegdote sa njma?

“Često me zaustavljaju na ulici da se slikamo i popričamo. Uvek su u pitanju samo lepe reči”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekipa ❤️

A post shared by Olja Lević (@oljalevic) on

.

Kako izgleda jedan dan Olje Lević?

Ranije su mi se dani dosta razlikovali, imala sam više vremena pa sam to koristila da svaki dan radim nešto drugačije, sada ipak, kada snimam po 12 sati dnevno, nemam previše slobodnog vremena, a koristim uglavnom provodeći vreme da prijateljima, porodicom ili se posvetim sebi”.

Sudeći po tvom Instagramu, Olja je neko ko voli da putuje, voli modu. U čemu najviše uživaš? Šta te najviše opušta?

“Tako je! Najviše volim da putujem, to mi je najveća strast. Takođe volim i da provodim vreme u prirodi, to me zaista opušta, a naravno volim i da izadjem, kada je pravo društvo”.

Koja mesta u Beogradu najviše voliš? Šta su ti asocijacije na Beograd?

“Mnogima je prva asocijacija na Beograd noćni život, a i meni je bila dugo. Sada dosta provodim vreme pored reke”.

Pored završene glume, upisala si master na Fakultetu organizacionih nauka. U više navrata u medijima si navela kako je gluma tvoj životni poziv i da sebe ne možeš da zamisliš u drugoj profesiji? Zašto FON i koji odsek?

“Gluma je dosta neizvesna profesija i smatram da je dobro imati i rezervu. Na FON-u sam upisala Marketing menadzment i odnose sa javnošću, jer sam smatrala da je to nesto sto je povezano i sa našom profesijom. Želela sam i da nadogradim sebe. Gluma jeste moja najveća ljubav i poziv od kog nisam odustajala i kada nije bilo posla u struci”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Daily walk ??‍♂️???

A post shared by Olja Lević (@oljalevic) on

.

Važiš za jednu od najpopularnijih i najlepših mladih glumica. U kom smeru želiš da se razvija tvoja karijera? Da li priželjkujes neku novu ulogu i koja bi to bila?

Hvala na komplimentu. Mislim da je za izgradnju kvalitetnog glumca potrebno da se prođe što više različitih uloga, kao i da se sa iskustvom stiču veštine koje ranije nismo imali. Nemam neku konkretnu ulogu na umu trenutno, ali volela bih da dobijem ulogu koja je potpuna suprotnost Mili, baš zato da bih rasla i razvijala se kao glumica”.