Ona igra glavnu ulogu u seriji "Drugo ime ljubavi", a da li ste znali da je Elizabeta Brodić glumila i u "Besi"?

Hrvatsku glumicu Elizabetu Brodić gledate u glavnoj ženskoj ulozi u seriji „Drugo ime ljubavi“ koja se emituje svakog radnog dana u 19:15 na Prvoj televiziji. Srpskoj publici je do sada poznata po epizodnoj ulozi Besijane, ćerke ozloglašeng mafijaša, kojom se i prvi put pojavila na televiziji. A ko je Lola, a ko Elizabeta Brodić, zaista, u privatnom životu?

elizabeta brodić, foto: Promo
elizabeta brodić, foto: Promo
.

"Lola je pametna, ambiciozna i energična, ali i osetljiva umetnička duša. Ona zna šta želi i kako do toga da dođe, no pritom upada u brojne probleme. Prava je devojka sa stavom, kakva sam i sama”, otkriva Elizabeta, kojoj je ovo prvo iskustvo u velikoj TV seriji od 160 epizoda.

Snimanja serije “Drugo ime ljubavi” trajala su od ujutro do uveče, ali mlada zvezda priznaje da se brzo uklopila u ostatak glumačke ekipe, od koje je do tada poznavala samo Barbaru Roko.

“Vrlo sam odgovorna i prava sam štreberka, pa se dobro nosim sa žestokim tempom na koji nisam navikla. Najviše mi pomažu Momčilo Otašević i Slavko Sobin, koji su sjajni momci. Zanimljivo je da sam na kasting pozvana zbog manje uloge razmažene šminkerke Maje, ali kad su me producenti videli, ponudili su mi ulogu Lole. Bilo je to za mene veliko iznenađenje, ali se nisam dvoumila, jer obožavam izazove”, kaže Elizabeta.

Praveći paralelu između Lole i Elizabete, glumica objašnjava da je Lola u seriji imala teško i siromašno detinjstvo, a Elizabeta je odrasla na zagrebačkom Tuškancu kao srećno dete okruženo ljubavlju majke Stanke Sunčane, magistarke matematike i informatike i oca Davora, pravnika.

Elizabeta je zajedno sa svojom mlađom sestrom Margaretom, detinjstvo provodila putujući zajedno sa roditeljima po Evropi, obilazeći muzeje i uživajući u dobrim restoranima.

Elizabeta Brodić u Besi kao Besijana, foto: Promo
Elizabeta Brodić u Besi kao Besijana, foto: Promo
.

Elizabeta je sa tri godine krenula na časove plesa, a posle i glume u Zagrebačkom pozorištu mladih. Šest godina je trenirala sinhronizovano plivanje. Uz mamu je, kaže, zavolela pozorište i književnost, a uz tatu film i muziku.

“Iako se niko od mojih nije bavio umetnošću, svi je jako vole i cene. Zato moji roditelji, kad sam im u trećem razredu srednje škole rekla da želim da budem glumica, nisu imali ništa protiv. Odrasla sam u vrlo liberalnoj porodici, u kojoj su me učili da uvek o svemu moram da imam stav, ali i argumente kako bih ga objasnila. U srednjoj školi sam išla u debatni klub, pisala priče i eseje, a tema mi je često bila podeljenost društva na svim nivoima. I danas verujem da nije važno ko si i odakle dolaziš, nego kakav si čovek. O temama koje su me zanimale često je u svojim pesmama pevalo Hladno pivo, moj omiljeni bend iz srednje škole, na čiji sam koncert išla sa celom porodicom. Tata je bio roker i u mladosti imao svoj bend, a ujak Stjepan Jureković je bio bubnjar grupe Kawasaki 3p, što dovoljno govori o atmosferi u kakvoj sam odrasla”, seća se Elizabeta koja je 2018. godine diplomirala glumu na Akademiji dramske umetnosti.

Prvu šansu dao joj je još na trećoj godini studija Matko Raguž u predstavi "Disco svinje" Teatra Exit, nakon čega je u HNK Varaždin igrala u komadima "Luđak i opatica" i "Terminus".

Ovu zagrebačku glumicu publika je do sada mogla da gleda u predstavi “Luđak i opatica” za čiju je ulogu ove godine osvojila Zlatni Studio za najbolje Novo lice u pozorištu. Godine 2018. zablistala je u ulozi Marte u filmu Eduarda Galića “Za ona dobra stara vremena”, piše Gloria.hr.

Osim na programu Prve televizije (radnim danima u 19.15), seriju možete gledati na našem Web TV!