Nazivali su ga JUGOSLOVENSKIM Ričardom Girom, žene su umirale za njim! Gde je danas i šta radi ovaj glumac?

U bivšoj Jugoslaviji, važio je za velikog zavodnika, a mnogi su ga nazivali jugoslovenskim Ričardom Girom. Danas je daleko od glamura i javne scene.

.

Hrvatski pozorišni, TV i filmski glumac Ranko Zidarić (53) diplomirao je 1990. na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu, a iste godine postao je i član Dramskog pozorišta „Gavella“. Devedesetih je bio u braku sa Sašom Broz, s kojom ima ćerku Saru, a sada je oženjen Ivanom Uhlik Zidarić s kojom ima ćerku Zoru.

Ranko je danas samostalni glumac koji retko javno govori o svojim pozorišnim angažmanima, a uskoro će zaigrati u premijeri „Slikari rudari“ prema tekstu Lija Hala, scenariste filma „Billy Elliot“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#artofwind

A post shared by Ranko Zidarić (@zidaricranko) on

.

“Izbegavam intervjue jer je teško govoriti o pravim temama. Pitanje broj dva je smatra li neko nas glumce pozvanim da o njima govorimo, kao i činjenica da svako otvaranje neke ozbiljne teme, koja nije o tome pijem li šejkove ili džogiram, izaziva niz sumanutih reakcija”, kazao je Ranko za hrvatski portal jutranji.hr.

Glumac s više od 50 uloga na filmu, koji je na velikom platnu debitovao 1988. u Zafranovićevom ostvarenju „Aloha: praznik kurvi“ sa našom Nedom Arnerić, sada kaže da je poređenje sa Girom samo šala, piše zena.blic.rs.

“Ja ovde ne mogu biti ni Ranko Zidarić, a kamoli Ričard Gir. Radim par serija i crtaća da sebi mogu kupiti novi bicikl, dok ovi u Holivudu od honorara sebi naprave tvrđavu”, našalio se Ranko na račun glumaca u Hrvatskoj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ranko Zidarić (@zidaricranko) on