Showbiz vesti

Da nije bilo bake, Tom Džons danas ne bi slavio 80. rođendan: "Proglasili su me mrtvim nakon rođenja..."

Legendarni pevač Ser Tom Džons danas slavi 80. rođendan, a povodom toga cele nedelje britanski BBC Radio 2 emitovao je priče o njemu i njegovom stvaralaštvu. Tom je gostovao u programu i tom prilikom otkrio je zanimljive detalje iz svog detinjstva.

07.06.2020. - 11:15h
Danas slavi 80. rođendan!
Danas slavi 80. rođendan!foto: Gareth Cattermole/Gareth Cattermole/Getty Images

Pevač je prepričao kako su ga nakon rođenja proglasili mrtvim.

- Nisam ispustio ni glasa, nisam zaplakao, pa je medicinsko osoblje mislilo da sam mrtvorođenče... Babica je rekla majci: "Jako mi je žao, dete ne diše"... No srećom, onde je bila moja baka. Donela je kantu punu hladne vode, uhvatila me za gležnjeve i uronila u nju... Naravno, odmah sam se oglasio! Baka me je bukvalno "oživela" - izjavio je Tom.

Osim incidenta na rođenju, pevač se prilikom onlajn koncerta "One World: Together At Home" prisetio i teškog detinjstva u Velsu. Tada je oboleo od tuberkuloze.

- Pune dve godine bio sam izolovan u kući u kojoj sam se rodio i odrastao... Ali izdržao sam i uveren sam da ćemo sad pobediti i ovaj koron avirus, samo moramo da se držimo zajedno. Bog vas blagoslovio - poručio je tada Tom svojim brojnim obožavateljima.

Prošle su četiri godine otkako je Tom izgubio suprugu Lindu. Njena smrt ga je shrvala i preispitivao se da li je učinio sve što je mogao da je spasi. Pevač smatra da je ranije mogao da je odvede kod lekara, pa bi možda na vreme otkrili bolest koja ju je koštala života - rak pluća. Na takvo razmišljanje delimično su ga najerali stihovi njihove omiljene pjesme "What Good Am I?" Boba Dilana.

- Pesma je o osobi koja ne vidi šta se stvarno događa i nakon njene smrti je dobila novo značenje. Slušao sam stihove i pitao se jesam li delimično kriv? Šta sam mogao da učinim? - otkrio je Tom, kojem je pevanje pomoglo da prebrodi tragediju, piše 24sata.hr.