Showbiz vesti

Dino Merlin o svojim počecima i siromaštvu! Tajno se venčao, a priznaje da nekada nije imao ni za bebino mleko

Pevač Dino Merlin retko kada u javnosti pokazuje suprugu Amelu sa kojom ima dvoje dece, ali njihova ljubavna priča je potresla mnoge.

03.06.2020. - 09:52h
Dino Merlin
Dino Merlinfoto: Sean Gallup/Getty Images Entertainment

Kako je pevač jednom i sam rekao, pre braka bili su u vezi skoro pet godina.

“Sa svojom ženom Amelom sam od sedamnaeste godine i još uvek mi je lepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine, jer smo se zabavljali skoro pet godina”, seća se pevač i dodaje da je to bila ljubav na prvi pogled. Seća se i datuma, bilo je to 8. 8. 1979. godine.

Amelini roditelji su bili protiv ljubavi sa Dinom, jer je bio siromašan momak, a ona je studirala arhitekturu i imala i ptičijeg mleka.

"Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću".

"Nakon venčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni da čuju za nju", seća se Merlin tih vremena i dodaje:

"Ali eto, vreme leči sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem".

Kaže da nikada neće zaboraviti trenutak kad se posle prve turneje po Jugoslaviji vratio kući praznih džepova i gladan, prenosi Blic.

"Moja žena je stajala na vratima, dočekala me sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: ”Jesi li nam šta doneo? Nemam za mleko”. Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam doneo ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: ”Da, doneo sam 100 maraka”", piše Ekskluziva.ba.