Glumica je imala samo 10 godina kada su nastale jezive fotografije. Trauma je ostala za ceo život, a glavni krivac bila je majka!

Holivudska glumica Bruk Šilds proslavila je juče 55. rođendan, a iza nje je buran život - još od malih nogu bila je deo surovog sveta šoubiznisa, i suočila se sa brojnim neprijatnim iskustvima... Već kao desetogodišnjakinja doživela je traumu koja je prati ceo život, a najgore od svega je to što je njena rođena majka krivac.

foto: Photo by Hulton Archive/Getty Images
foto: Photo by Hulton Archive/Getty Images
.

Naime, glumica je imala amo 10 godina kada ju je majka Teri Šilds gurnula u "modni svet" i dozvolila fotografima da je slikaju nagu. Fotografija tada malene Bruk i dalje kruži po internetu i koristi se kao primer jedne od najvećih zloupotreba dece ikada.

Autor jezive fotografije je Amerikanac Geri Gros, modni fotograf koji se specijalizovao za portrete pasa. Te 1975. godine slikao je kolekciju fotografija koja je postala najkontroverznija u istoriji, piše Žena.blic.

U to vreme, Gros je radio na projektu nazvanom "Žena u detetu", u kome je želeo da otkrije ženstvenost pretpubertetskih devojaka poredeći ih s odraslim ženama. Serijal je prvobitno objavljen u magazinu "Male žene", a onda u "Šugar end spajs", jednoj od publikacija - "Plejboja".

Bruk je 1981. pokušala da spreči dalje korišćenje ovih fotografija, ali je američki sud odredio da je ona obavezana uslovima ugovora i još šokantnije, da slike ne krše zakone o dečjoj pornografiji. Prava na ove slike je 1992. otkupio je američki umetnik Ričard Prins, koji je reprodukovao scenu i nazvao je "Duhovna Amerika".

Godine 1999. njegova verzija je prodata za 151.000 dolara. Zatim je 2009. fotografija uklonjena iz Moderne galerije Tejt u Londonu, gde je stajala čitavu deceniju.

– Fotografija je zloglasna od kada sam je napravio, kao što sam i nameravao – rekao je Geri Gros, njen originalni fotograf koji je 2010. umro od srčanog udara.

Ovo nije jedino negativno iskustvo sa kojim se ova lepotica suočila - ona je takođe sa svega 13 godina glumila u filmu "Pretty Baby" gde je igrala ulogu dečje prostituke, a zbog određenih scena u ovom ostvarenju, javnost je i te kako osudila njenu majku. Nikome nije bilo jasno kako je mogla da dopusti maloletnoj ćerki da se upusti u takvo snimanje, a da je pritom bila svesna o čemu se radi.

Godinama kasnije, ova glumica je priznala da ima traume zbog svega što je radila u detinjstvu, iako tada nije bila svesna rizika. Ona je u nekoliko navrata pričala i o turbulentom odnosu sa majkom, koja je imala problema sa alkoholom, i nije uvek imala promišljene poteze, ali Bruk kaže i da je bila vrlo zaštitnički nastrojena.

"Kad god bi me neko pogledao, ona im je uvek govorila: "Odrezaću ti mu** i naterati te da ih pojedeš", rekla je Bruk svojevremno.

Ovi skandali ipak nisu sprečili ovu 55-godišnjakinju da postane jedna od najpoznatijih holivudskih zvezda čijoj lepoti se divio ceo svet naročito posle uloge u filmu "Plava laguna" koji ju je i proslavio.

Bruk je ipak danas gorke uspomene ostavila iza sebe, a od 2001. uživa u braku sa Krisom Henčijem sa kojim ima ćerke Roan i Grir.

.

Izvor: Žena.blic