Showbiz vesti

Glumica priznala da je učestvovala u kriminalnom poduhvatu da decu upišu u školu: Sledi joj zatvor

Američka glumica Lori Lohlin i njen suprug, dizajner Mosimo Đianuli, priznali su krivicu i odslužiće kaznu u zatvoru za učešće u kriminalnom poduhvatu, prenose svetski mediji.

24.05.2020. - 11:00h
Lori Lohlin
Lori Lohlin

Njih dvoje se nalaze među 50 optuženih da su učestvovali u navodnom kriminalnom poduhvatu da decu upišu na koledž, iako su na početku suđenja odbacivali sve navode optužnice.

Lohlinova (55) je prihvatila da odsluži kaznu zatvora u trajanju od dva meseca, a zajedno sa suprugom pristala je na dogovor koji podrazumeva i finansijsku nadoknadu i rad u dobrotvorne svrhe pod nadzorom. U zatvor će i njen suprug.

Tužilaštvo je navelo da su Lori Lohlin i Đianuli platili pola miliona dolara mita da svoje dve kćerke upišu na Univerzitet Južna Kalifornija, navodno kao članice veslačkog tima.

Pod uslovima nagodbe, glumica će biti dva meseca u zatvoru, platiće 150.000 dolara i imaće obaveznih 100 sati dobrovoljnog rada, dok će njen suprug iza rešetaka provesti pet meseci, a moraće da plati 250.000 dolara kazne i odradi 250 sati dobrovoljnog rada.

Među onima koji su učestvovali u sličnoj prevari je i glumica Felisiti Hofman, "očajna domaćica" koja je bila optužena i priznala krivicu. Hofmanova je već odslužila kaznu zatvora u trajanju od 11 dana od dvonedeljne kazne u zatvoru u okolini San Franciska, prenosi Dejli njuz.

Izvor: b92.net