Ima li više razočaranih ili očaranih Eurosongom 2020? Šta su analitičari naveli kao najveće zamerke predstavnicima zemalja?

Pandemija korona virusom promenila je sve, pa i Eurosong. Umesto muzičkog takmičenja predstavnika iz 41 zemlje gledali smo televizijski prikaz muzičke emisije koji je trebalo da ujedini Evropu.

.

Spekatkl je izostao, očekivanih uzbuđenja kažu analitičari nije bilo. Mnogo više razočaranih nego očaranih. Gde su to organizatori pogrešili i da li je trebalo takmičenje odložiti ili onlajn održati, u „Jutru“ razgovaramo sa rediteljem i profesorom Fakulteta za medije i komunikacije Stankom Crnobrnjom, Markom Konom, našim predstavnikom na Eurosongu 2009. godine i pevačicom Nevenom Božović, koja je Srbiju predstavljala prošle godine u Izraelu.

"I dalje se po Evropi umire masovno, i verujem da je organizator Eurosonga 2020. godine bio pred velikim mukama - da li da održi bilo kakav vid ovog muzičkog spektakla“, zaključuje profesor Stanko Crnobrnja i dodaje da ne bi mogao da da ocenu ni za jedan nastup, zbog cele vanredne situacije.

Evropska radiodifuzna unija je vrlo birokratizovana politička institucija koja tokom cele godine sprema ovaj projekat i za njiih je Eurosong zlatno pravilo i ono se ne preskače ni u kakvim uslovima.

"Mi smo i ove godine mogli da vidimo neke napretke, ali činjenica je da je Eurosong održan na način na koji nismo navikli", opravdava prof. Crnobrnja sa čijim mišljenjem se složio i Marko Kon. A šta su naveli kao zamerke predstavnicima, poslušajte u nastavku.