Linda Evanđelista nije ustajala iz kreveta za manje od 10.000 dolara! Danas je NEPREPOZNATJIVA! (FOTO)

Slavna lepotica danas puni 55 godina, a tokom karijere krasila je naslovnice preko 700 magazina!

Jedna od najvećih lepotica svih vremena, Linda Evanđelista, foto: Photo by Stefania D'Alessandro/Getty Images Entertainment
Jedna od najvećih lepotica svih vremena, Linda Evanđelista, foto: Photo by Stefania D'Alessandro/Getty Images Entertainment
.

Kanadska manekenka i jedan od najuticajnijih supermodela devedesetih godina Linda Evanđelista je rođena 10. maja 1965. godine i sutra slavi 55. rođendan.

Kada je imala 16 godina, ova lepotica se takmičila na izboru za "Miss Teen Niagara", gde nije osvojila nijednu nagradu, ali je zapala za oko jednom lovcu na modele.

Lindu je otkrio lovac na talente iz "Elite Model Managementa", a u Njujork se preselila 1984. godine.

Na vrhu svoje karijere postala je muza fotografa Stivena Mejzela i dizajnera Đanija Versaćea, kao i Karla Lagerfilda. Svi njeni saradnici su je opisivali kao devojku predanu poslu, a tokom karijere krasila je preko 700 naslovnica širom sveta i zaradila je ogroman novac.

Brojni mediji se slažu da je Linda jedna od najboljih manekenki u istoriji mode, a Evanđelista je tokom karijere bila upečatljiva i svojim izjavama, od kojih nisu sve najbolje prošle u javnosti.

"Mogu da uradim šta god želite, sve dok ne moram da govorim", rekla je jednom prilikom.

Ipak, njena izjava iz oktobra 1990. godine kada je rekla da "neće ustati iz kreveta za manje od 10.000 dolara" ušla je u istoriju, i to ne baš po dobrom.

Upravo te reči su pratile je gde god je išla. Nastavila je da radi kao i pre, ali kasnije je priznala da joj nije bilo lako nakon te izjave.

.

"Imam osećaj da će mi te reči ugravirati u spomenik. U svakom intervjuu su to spominjali, a izvinila sam se stotinu puta jer to je bila samo šala", rekla je manekenka.

Dodaje kako je pre žalila što je to izjavila, ali da je više nije sramota svoje izjave.

Za pet godina karijere kosu je farbala sa 17 različitih boja i nijansi, a 30 godina kasnije je i dalje jedna od najlepših žena na svetu.

Nakon što se penzionisala, obožavatelji širom sveta je kritikuju jer se dosta ugojila, naime Linda je u poslednjih pet godina "nabacila" više od 15 kilograma.

.

Izvor: Telegraf