Usamljena i jaka: Nebahat Čehre zavoleli smo kao Sulejmanovu majku, a sad je gledamo u seriji "Zabranjeno voće"

Glumica Nebahat Čehre (76), koju gledate kao nezgodnu Firdevs Jereoglu u seriji „Zabranjeno voće“ na Prva TV, jedna je od najcenjenijih i najpoznatijih turskih glumica.

U seriji Zabranjeno voće glumi pakosnicu, rivalku svojoj ćerki, foto: Prva Tv
U seriji Zabranjeno voće glumi pakosnicu, rivalku svojoj ćerki, foto: Prva Tv
.

Još kao tinejdžerka osetila je popularnost i slavu kada je izabrana za mis Turske sa samo 15 godina. Ponude za uloge došle su vrlo brzo, pa je sa 17 godina debitovala u filmu „Divlja ruža“, u kojem je glumila razmaženu i bogatu devojku.

Budući da je javnost poistovetila s tom ulogom, Nebahat je bila odlučna da okrene leđa glumi. Međutim, reditelji nisu želeli da dignu ruke od nje, pa su usledile uloge u filmovima „Gorki život“ i „Kralj je moj prijatelj“. Posle decenija uspešnih filmskih uloga došlo je vreme da Nebahat zablista i na TV.

Serija „Zabranjeno voće“ bacila je novo svetlo na iskusnu glumicu i predstavilo je i mlađim generacijama, koje su zavolele njenu Firdevs u toj telenoveli. Odlično odigrana rola donela joj je novi izazov - ulogu majke Sulejmana Veličanstvenog.

Majka Vallide u Sulejmanu, foto: Promo
Majka Vallide u Sulejmanu, foto: Promo
.

U seriji “Sulejman Veličanstveni” igrala je lik moćne žene, odgovorne majke koja vuče porodične konce kad je najpotrebnije. A čini se da glumica ima jednako snažan karakter i kad se kamere ugase.

"Biti samostalna žena ima svojih prednosti i nedostataka. Moraš se ponekad praviti snažna i onda kad si iznutra slomljena, ali u današnjem svetu, da bi opstao, moraš bit jak. To sam osetila i sama", rekla je Nebahat u jednom intervjuu.

Nisu joj cvetale ruže u ljubavi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#nebahatçehre #nebahatcehre

Објава коју дели Nebahat Çehre Fan Club (@nebahatcehrefanclub) дана

.

Još vrlo mlada, u filmskim krugovima upoznala je glumačku legendu, 14 godina starijeg Jilmaza Guneja, koji joj je kasnije postao muž. Vezu su započeli naglo, a tek kasnije pokazalo se da Jilmaz ima drugu ženu koja čeka njegovo dete. Uprkos tome, on i Nebahat ostali su zajedno, pa su se 1967. godine venčali.

Međutim, brak je potrajao samo 15 meseci. Bio je prepun zavrzlama i svađa, pa čak i nasilja, baš kao i njihova veza. Ali nakon razvoda bivši supružnici nisu nikad govorili negativno jedno o drugome. Deset godina kasnije Nebahat se udala za košarkaša Javuza Demira sa kojim je u braku bila tri godine. Ostala je trudna, ali je pobacila kad je shvatila da će njen brak doživeti krah.

"Odrasla sam uz očuha, nisam imala pravog tatu i zbog toga nisam htela da moje dete prolazi istu situaciju. Tada sam sebi obećala da ću, ako budem ikad imala brak za koji verujem da će opstati, imati i dete", izjavila je Nebahat, ali to se nikad nije dogodilo. Uprkos svemu, glumica je u nedavnom intervjuu rekla kako nikad nije osećala da joj nedostaje ljubavi.

"Već dugo nemam nikoga. Kada ne osećam emocionalnu povezanost, ne želimni da idem na večeru sa tom osobom. Nisam čak ni as muškim kolegama već godinama bila na večeri. Istina je da sa godinama postaje sve teže naći nekoga ko ima iste životne ciljeve kao i ja, ko me veseli i sa kim bih mogla provesti ostatak života. Ali nisam usamljena! Kad upoznam nekoga ko će doneti uzbuđenje u moj život, znaću to i da prepoznam, ali ako se to i ne dogodi, neću žaliti", iskreno je pre nekoliko godina rekla glumica.

Seriju "Zabranjeno voće" gledajte OVDE

Izvor: novosti / vecernji.hr/ stil. kurir.rs