Novak na Instagramu o kosmičkoj alhemiji: "Viša sila je omogućila da se bavim tenisom"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas se uključio uživo na svom nalogu na Instagramu sa prvom epizodom svog novog projekta "Samosavladavanje". Đoković je najavio da će svake srede sa prijateljem Šervinom Džafarijehom razgovarati o različitim temama, kako bi pokušali da poboljšaju opštu dobrobit i zdravlje ljudi i ovog puta su pričali o nameri i disciplini.

Novak je priželjkivao ovakve diskusije, foto: Instagram printscreen
Novak je priželjkivao ovakve diskusije, foto: Instagram printscreen
.

Iako su imali tehničkih problema uspeli su da prenesu svoje iskustvo i razmišljanja o ovoj tematici publici od preko 4000 pratilaca koji su se uključili u ovaj lajv. Tehničke probleme su pokušali da otklone velikim kristalom.

Novak je istakao na početku lajva da je vrlo uzbuđen, kako je planirao godinama ovakav projekat, i posebno mu je drago što o ovakvim temama priča upravo sa Šervinom, koji zaista živi sve ono što priča. Pre nego što se Šervin uključio, Novak je rekao da je dobio na mišićnoj masi, ali da ne želi da se skida na Instagramu da bi to i dokazao i pričao je više jezika pozdravljajući fanove iz celog sveta.

Novak je rekao da započinju ovaj serijal sa temom namere i discipline, jer sa namerom počinje sve. Smatra da ako postavimo naše prioritete i znamo šta želimo da postanemo, "sve ostalo teče". I tako ispunjavamo životne snove.

Upustili su se u dubok razgovor o filozofiji života, naglašavajući da svako ima svoju istinu i da su sve istine ispravne, i da svi treba da težimo da postanemo najbolja verzija sebe i da postignemo viši nivo svesti.

Šervin je u razgovoru sa našim teniserom napomenuo da je bitno postaviti nameru, jer je ona najveća sila u svetu. Ako nema namere ili svrhe, onda samo bezglavo jurcamo kroz život bez cilja, smatra Šervin. Govoreći o svojim namerama i o tome kako je postao teniser, Novak je rekao da je "viša sila omogućila da se bavi tenisom", jer njegova porodica nije nikada dotakla reket.

"Teška vremena ti oblikuju namere i snove", reče Đoković govoreći o odrastanju u Srbiji devedesetih godina, ali je i spomenuo Nika Vujičića kao jednu od svojih velikih inspiracija.

Navodi da mora da radi na sebi jer je svestan da ima potisnuta osećanja, ali da se na terenu oseća bolje.

Nastavili su da govore o epigenetici, kosmičkoj alhemiji, biologiji vere, kako svojim mislima možemo da promenimo svoje telo, i kako isto ono što šaljete u svet svojim mislima i postupcima dobijate zauzvrat spolja i od drugih. Veruju u holistički pristup životu, nastavljajući da govore o anđelima i zakonu privlačenja.

Šervin smatra da disciplina i namera daju slobodnu volju, koja ti govori da je život bezgraničan i pun mogućnosti. Samo je bitno da svoj život preuzmemo u svoje ruke a ne da prepuštamo sve drugima, navodeći krajnje bizaran primer kako smo mi sami odgovorni za sopstveno zdravlje a ne zdravstveni radnici.

A na pitanje kako da se disciplinujemo, Šervin je rekao da moramo ne samo da imamo nameru nego i da eliminišemo sve što nas ograničava, a kao sledeću temu razmatraju priču kako da reprogramiramo svoju podsvest.

Izvor: b92.net