Viktoriju Bekam tužila zaposlena: Zbog rada kod nje morala je na operaciju

Viktoriju Bekam tuži bivša zaposlena koja tvrdi da je zadobila ozbiljne povrede radeći za modnog mogula.

Viktorija Bekam, foto: Depositphotos/magicinfoto
Viktorija Bekam, foto: Depositphotos/magicinfoto
.

Kristina Kubilijen je radila za brend Viktorije Bekam osam godina u njihovom studiju u Londonu, od novembra 2011. do avgusta 2019. kao rezač šablona na tkaninama.

Sada ona tuži firmu "Viktorija Bekam Ltd", tvrdeći da je u svom poslu dobila sindrom karpalnog tunela radeći 15 sati dnevno sedam dana u nedelji, bez redovnih pauza. Advokatica gospođe Kubilijen potvrdila je da njena firma preduzima "ozbiljne pravne postupke" protiv firme "Viktorija Bekam Ltd".

"Klijentkinja je sekla šablone i bila je vrlo dobra u ovom poslu, i baš zbog toga su joj stalno davali da radi ali i sa teškim tkaninama. Upravo ti ponavljajući, nespretni i neprekidni pokreti uzrokuju da sindrom karpalnog tunela brzo napreduje u rukama i zglobovima. Kada sam je poslednji put videla, jedva je uspela da otvori torbu. Nije u stanju da radi i morala je da se podvrgne operaciji da bi imala bilo kakav pokret u rukama", navodi advokatica.

Sindrom karpalnog tunela utiče na ruke i prste i proizlazi iz pritiska na srednji nerv zgloba. Može se prouzrokovati ponavljajućim pokretima. Ovaj sindrom može izazvati ukočenost, trnjenje i bol u rukama i prstima.

Izvor: b92.net